Липса на над 319 000 литра бели и червени вина

...
Липса на над 319 000 литра бели и червени вина
Коментари Харесай

На Трифон Зарезан: Митничари съобщиха за липса на над 319 000 л вино в данъчен склад


Липса на над 319 000 литра бели и червени виновност откриха митнически чиновници при инспекция на данъчен склад в Хасково. Проверката е от края на януари, само че Агенция „ Митници “ заяви за нея на Трифон Зарезан.

При осъществената проверка е открито, че всички съдове за предпазване са празни, а средствата за премерване са демонтирани.

Митническите чиновници откриват неналичия на над 90 000 литра алено вино и на над 228 000 литра бяло вино - или общо в обекта не са открити 319 241 литра вино, което попада в дневника за складовата наличност.

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за премерване, които според нормативните условия нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани заради проблем с електрозахранването и признава, че не е направило наложителната по закон инвентаризация в края на 2021 година

На митническите чиновници не са били показани и документи за осъществяване на акцизната стока.

На лицето са формирани два акта, не престават инспекциите, с които да се открият всички условия по реализацията на изчезналата стока.

Уведомена е и Национална агенция за приходите за определяне начисляването на Данък добавена стойност за изчезналите артикули.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР