Липса на кворум заради отпуски и болнични провали заседанието на

...
Липса на кворум заради отпуски и болнични провали заседанието на
Коментари Харесай

Липса на кворум във ВСС провали заседанието по случая „Нотариуса“

Липса на кворум поради отпуски и болнични провали съвещанието на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Така членовете на колегията не съумяха да обсъдят отчет за активността на комисията, която сътвориха, с цел да изследва присъединяване на съдии в активността на групата към Мартин Божанов–Нотариуса. Колегията сътвори тази комисия при започване на февруари, 2 седмици след убийството на Божанов, когато внезапно институциите видяха „ брокерската “ му активност в правосъдната власт, осветена доста преди този момент и от магистрати, и от следствие на АКФ.

За съвещанието през днешния ден се явиха председателката на Върховния касационен съд Галина Захарова, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска, Даниела Марчева, Атанаска Дишева и Боян Магдалинчев. За да има кворум обаче трябват 8 членове на съвета.

Петима се оказаха в отпуск – ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков (той отсъства по изключителни персонални причини), Боян Новански, Севдалин Мавров, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев. А Вероника Имова отсъства поради болничен.

Така всички точки от дневния ред бяха отсрочени за идващото съвещание във вторник, 11 юни.

Комисията от Съдийската гилдия желае мандатът ѝ, който беше до 20 май, да бъде продължен до края на септември. На 19 юни пък се чака да бъде изслушан Веселин Денков. Той е брачен партньор на Ивайла Бакалова, която в изявление за АКФ освети Божанов като правосъден брокер тъкмо по отношение на дело против Денков.

Вече се знае, че членове на съвета от дълго време са били наясно с активността на Божанов. „ Има 20 каузи против него. Той е лъжец! “. Това споделя на 25 февруари 2020 година, т.е. преди повече от 4 години, по адрес на Нотариуса членът на Висшия правосъден съвет Боян Новански. Репликата му е от съвещание на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, която в този ден изслушва съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров по отношение на изказванията им за оказан върху тях напън от групата на Божанов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР