Липса на кадри е най-сериозния проблем на МБАЛ Св. Анна“

...
Липса на кадри е най-сериозния проблем на МБАЛ Св. Анна“
Коментари Харесай

Д-р Красимир Петров: Проблемът на МБАЛ „Св. Анна“ е липса на средства и кадри 


„ Липса на фрагменти е най-сериозния проблем на МБАЛ „ Св. Анна “ (Окръжна болница) във Варна. “ – сподели шефът на здравното заведение доктор Красимир Петров. Проблемът е подбуден от неналичието на средства. До преди няколко месеци болничното заведение е имала насъбрани загуби в размер на 6 млн. лв.. „ Изтеглихме заем, с който покрихме част от тези загуби. “ – разясни доктор Петров, представен от varna24.bg

Това обаче не е решение на казуса. Такива лечебни заведения – като нас, като „ Пирогов “, ще не престават да затъват, в случай че не бъдат взети други ограничения, стана ясно още от думите на шефът на МБАЛ „ Св. Анна “.

Сега повдигането на заплатите, а от там и на осигуровките, ще натовари в допълнение бюджета. 200 000 – 300 000 лв. на месец ще са нужни в допълнение единствено за това перо.

В момента личният състав на здравното заведение е 1000 – 1100 души, като санитарния най-малко е 1200, стана ясно още от думите на експерта. Не е загадка, че имаме хора в пенсионна възраст.

400 са медицински сестри, а са нужни най-малко още толкоз. Проблемът е в заплащането. От България те бягат в Западна Европа. То и там е проблем, защото от там пък си търсят прехранване в Америка, стана ясно още от думите на доктор Красимир Петров.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР