Липса на бюджет забавя обещана придобивка за жителите на Прослав.

...
Липса на бюджет забавя обещана придобивка за жителите на Прослав.
Коментари Харесай

Липса на бюджет бави обещана придобивка за Прослав

Липса на бюджет забавя обещана облага за жителите на Прослав. Става въпрос за две пешеходни пътеки по главната улица на квартала ул. „ Елин Пелин ”, където е ситуирана и детска градина, а оттова всекидневно минават десетки родители с деца. 
Прочетете още
В началото на годината, поданици на квартала подадоха сигнал до медията ни, в който упорстват на улицата да бъдат сложени два броя изкуствени неравности, защото по този начин водачите ще понижат скоростта, с която се движат и предпоставките за произшествия ще се понижат.

Те описаха, че през миналата 2022 година са събрали и подписи за слагането им, като обявиха, че заявката им е било входирано в кметството на регион „ Западен ”.

Преди дни жителите на Прослав още веднъж се свързаха с нас, с цел да алармират, че развиване по случая няма и пешеходните пътеки към момента не са сложени.

„ Към момента кварталът остава изцяло пропуснат от родните управници, а предпоставките за пораждане на съществени ПТП-а не престават. През лятото има от ден на ден деца по улиците, високите скорости са ежедневен факт по тази права, докога би трябвало да чакаме? ”, питат читателите ни.

Потърсихме кметът на регион " Западен " Димитър Колев, който разяснява, че двете пешеходни пътеки са планувани в програмата за 2023 година, само че към момента няма финансиране. Причината е, че няма влезнал в действие бюджет, а до този миг има единствено план.

Община Пловдив чака да се одобри държавния бюджет и тогава да одобри свои.

" При приемането на плана на бюджета ни бяха отпуснати единствено 100 хиляди лв. за спешни поправки и целеви средства за парка на Гарнизонна фурна. При правенето на бюджета ще желаяме целево средства за двете повдигнати пешеходни пътеки, както и за още две на други местоположения ", разяснява Колев.

Изграждането на една пешеходна пътека с осветяване и маркировка от този вид коства към 15 000 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР