Липопротеините с висока плътност (LDL) са вредни за вашето здраве.

...
Липопротеините с висока плътност (LDL) са вредни за вашето здраве.
Коментари Харесай

Здравословна закуска: пет храни за понижаване на холестерола

Липопротеините с висока компактност (LDL) са нездравословни за вашето здраве. Един от методите да помогнете на тялото е посредством вярно хранене. Пет храни за закуска могат да усилят възможностите ви да понижите равнищата на холестерола. С какво би трябвало да започнете първото си хранене за деня?

1. Овесена каша

Овесената каша съдържа фибри, които могат да оказват помощ за изхвърлянето на LDL холестерола от тялото. Добавете нарязана ябълка, круша или някои плодове към кашата, с цел да стане още по-здравословна, поучават диетолози. Ако нямате време заран или предпочитате да закусите по пътя, оставете овесената каша за една нощ - просто я покрийте с мляко и поставете в ледник.

2. Бадем

Бадемите са извънредно потребни ядки - те са богати на съществени мазнини, съдържат фибри, магнезий и витамини. Според учените, единствено 50 грама дневно могат да намалят LDL холестерола с към 5%. Изпийте чаша бадемово мляко, прибавете няколко ядки към вашата каша или просто яжте бадеми сред главните хранения. Следете количеството, бадемите са доста калорични.

3. Авокадо

През последните години тостът с авокадо набира известност в чужбина и в този момент е един от най -модерните разновидности за закуска. В същото време яркозеленият плод също е потребен. Проучване, откри, че едно авокадо на ден намалява LDL холестерола, изключително при тези, които страдат от наднормено тегло или са затлъстели.

4. Подсилен портокалов сок

Портокалът е богат източник на незаменимия витамин С. Някои производители на портокалов сок усъвършенстват питателните му изгоди, като обогатяват напитката с растителни стероли. Добавянето на два грама стероли към диетата за деня може да намали равнищата на LDL холестерола с 5-15%, споделя Healthline. Ако не сте почитател на портокаловия сок, потърсете разновидности за други подсилени храни.

5. Протеиново смути

Суроватъчният протеин се създава от течността, останала от производството на сирене. Този протеин съдържа незаменими аминокиселини. Направете здравословно утринно смути, като смесите лед с нискомаслено кисело мляко, прибавете горски плодове и една лъжичка ванилов суроватъчен протеин. Той има ниско наличие на мазнини и е богат на хранителни субстанции.

Обикновено високите равнища на холестерола в организма са разследване на несъответствуващ избор на храна. Можете да измененията това като употребявате изброените нагоре храни в ежедневмото си меню.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР