Лионел Меси все още дори не е облякъл екипа на

...
Лионел Меси все още дори не е облякъл екипа на
Коментари Харесай

Ефектът “Меси” - Интер Маями увеличи с над пет пъти последователите си в социалните мрежи

Лионел Меси към момента даже не е облякъл екипа на Интер Маями, само че акаунтът на клуба в Инстаграм към този момент жъне изгоди от новината за привличането на аржентинската суперзвезда, написа “Дейли Мейл ”.

В рамките на 24 часа, откогато Меси разгласи желанията си да се причисли към клуба от МЛС, отборът от Флорида усили почитателите си с над 5,5 милиона души - от почти един милион до 6,7 милиона все още.

Удивително е, че това е повече от почитателите на всеки клуб от НФЛ, МЛБ, НХЛ и МЛС в Инстаграм съгласно Front Office Sports, като даже някои от паметните тимове към този момент изостават от Интер Маями.

Така да вземем за пример Ню Инглънд Пейтриътс имат едвам 4,9 милиона, Далас Каубойс - 4,5 милиона, а емблематичните Ню Йорк Янкис са даже по-надолу в листата с 3,2 милиона.

Пазарът на билети за гледане на мачове на Меси в Съединени американски щати също доближи сходна гореща точка след оповестяването на желанието му за прехвърлянето, като цените за мача на Интер Маями с Ню Йорк Ред Булс през август се покачиха с 1400%. Цените на билетите за други от мачовете на съвсем сигурния нов отбор на аржентинската суперзвезда в МЛС също скочиха, без значение че тимът се намира на последно място в класирането на Източната конференция.
 Скок от над 1000% в цените на билетите на Интер Маями след оповестяването на договорката за Меси Скок от над 1000% в цените на билетите на Интер Маями след оповестяването на договорката за Меси
Ще е любопитно и дали Интер Маями ще остане в настоящия си дом “DRV PNK Стейдиъм ”, който е с потенциал едвам 18 000 фенове. Зрителският интерес към Меси сигурно ще е голям и е допустимо клубът да се реалокира на доста по-големия стадион “Hard Rock ”, който побира 65 000 души. На него семейства отборът от Националната футболна лига Маями Долфинс.

Очаква се Лионел Меси да се причисли публично към Интер Маями през идващите седмици.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР