Лионел Меси може и да пристигне в Манчестър Сити като

...
Лионел Меси може и да пристигне в Манчестър Сити като
Коментари Харесай

Манчестър Сити предлага умопомрачителна сума пари на Меси

Лионел Меси може и да дойде в Манчестър Сити като свободен сътрудник, само че това не значи, че клубът няма да изхарчи голяма сума за неговия автограф. Вече излязоха информации, че клубът е подготвен да предложи петгодишен контракт на суперзвездата на Барселона - три години от него той ще прекара при “гражданите”, а останалите две години - в Ню Йорк Сити, чиито притежатели са същите като на британския тим.

Sport обаче стига по-далече и разкрива каква сума ще получи Меси в границите на тези пет години. Става въпрос за умопомрачителните 750 млн. евро. Аржентинецът ще взема заплата в размер на 100 млн. евро бруто на сезон. Останалите 250 млн. евро ще му бъдат дадени като бонус по прехвърлянето му в Сити, в случай че отиде на “Етихад” като свободен сътрудник. Тъй като Финансовият феърплей няма да разреши това да се случи в този момент, този бонус ще му бъде изплатен след 3 години, когато ще премине в тима от МЛС.
Messi reported to have been offered a 5 year contract worth 750 million euros with Man City (3 in England, 2 with New York City). Even at 33, he's one of the very best in the world but no footballer is worth that kind of money.
— sixthofaugust1966 (@DKMacPhee) Преди това да се случи обаче първо би трябвало Меси да откри метод да си тръгне от Барселона без трансферна сума, защото клубът е неотстъпчив, че той може да напусне само с платена откупна уговорка от 700 млн. евро и няма да бъдат водени договаряния за анулиране на контракта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР