Лионел Меси или Кристиано Роналдо? Това е въпросът, който вълнува

...
Лионел Меси или Кристиано Роналдо? Това е въпросът, който вълнува
Коментари Харесай

Кой е по-добър: IT специалисти с нов прочит на сравнението между Меси и Роналдо

Лионел Меси или Кристиано Роналдо? Това е въпросът, който вълнува огромна част от футболните ентусиасти по света към този момент повече от десетилетие.

Въпреки напредването на възрастта, двамата не престават да играят на най-високо равнище и да печелят отборни и самостоятелни награди.

" Меси е отличен футболист, който ще бъде запомнен освен поради " Златната топка ", а тъй като постоянно е във върха, година след година - както съм и аз. Разликата с мен е, че аз съм играл в разнообразни тимове и съм печелил Шампионската лига с разнообразни тимове ( " Манчестър юнайтед " и " Реал " Мадрид) ", сподели Роналдо неотдавна.

Екип от белгийски компютърни експерти от KU Leuven и чиновници на холандката SciSports пробвали да насочат по-различен взор към сравнението сред Меси и Роналдо.

Изследването

Те изготвили задълбочено проучване, като прегледали всяко едно отиграване на двамата за сезоните сред 2013 и 2018 година, в които Меси и Роналдо играеха дружно в испанското състезание - надлежно за " Барселона " и " Реал " (Мадрид).

" Оценката за представянето на даден футболист постоянно се дефинира от головете и асистенциите. Головете са рядко събитие, тъй като по време на мач има приблизително към 1600 дейности. Нашият модел преглежда всяко деяние - удари, подавания, дриблиране, влизания и пресмята оценката ", сподели проф. Джеси Дейвис.



В обяснително видео от компанията дават образец какъв коефициент носи сполучливо подаване, върната обратно топка или неточност.

Кой е по-добрият

Изводът е, че Меси е футболистът с по-висока оценка. При това с огромна преднина. Аржентинецът получава междинна оценка 1.21 на мач за интервала, по отношение на 0.61 за Роналдо.

Goals:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР