Лионел Меси го направи – спечели световната титла с Аржентина

...
Лионел Меси го направи – спечели световната титла с Аржентина
Коментари Харесай

Светът се надпреварва да поздравява Меси

Лионел Меси го направи – завоюва международната купа с Аржентина и извърши една от най-големите си фантазии. На финала на „ Лусаил “ аржентинците надделяха Франция след извънреден мач, който ще се цялостни дълго. След продължения резултатът беше 3:3, само че при дузпите „ гаучосите “ бяха безгрешни.

Социалните мрежи завряха и закипяха от поздрави към Меси. Те пристигнаха от почитатели, от бразилци, от французи, от митове на футбола, от настоящи и недействащи футболисти, от видни политици, от велики спортисти… Общо взето от всевъзможни хора.

Сред първите, които поздравиха Меси беше бразилската звезда Неймар. Двамата са доста положителни другари от времената им в Барселона: „ „ Поздравления, братко “, написа Неймар в обществените мрежи и разгласява фотография на Лионел Меси със международната купа “.

Бразилската легенда Роналдо Назарио изрече възхищението си от играта на Лионел Меси по време на Световното състезание в Катар.

„ Футболът на този човек захвърля всяко съревнование в ъгъла. Видях доста бразилци и хора от целия свят да поддържат Меси в този наелектризиращ край. Сбогуване, почтено за гения, който надалеч оттатък звездата на Световното състезание, беше капитан на цяла епоха.

Представям си празненството на моя другар Диего (б.р. - Марадона) в Рая. Тук, ние милиони от разнообразни народи ти пляскаме. Честито, Меси! “, гласи посланието от Роналдо.

Друг бразилец – Ромарио, също се включи към честитките и поздравите към капитана на Аржентина: „ Сигурен съм, че моят другар Марадона е благополучен да види тази победа, както и неговите сънародници “, написа Ромарио в Туитър. „ Поздравления, Аржентина. Това бе по-добрият отбор на терена, а Меси получи купата, която му липсваше “.

Легендата на италианския футбол Андреа Пирло: „ Страхотен финал… Поздравления за Меси и Аржентина “.

Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона - бразилецът Дани Алвеш: „ Футболът те обича и тези, които обичат футбола те почитат и поздравяват в този миг “.

Андрес Иниеста: „ Голям Лео Меси, честито! “.

Английската легенда Гари Линекер: Абсолютна привилегия беше за мен да виждам Лионел Меси близо две десетилетия. Магически миг след вълшебен миг и футбол, който стопира дъха ми. Той е подарък от футболните богове. Толкова съм благополучен, че завоюва най-голямата премия в нашия спорт. Честито, шампионе! “.

И Краля на футбола Пеле отдаде заслуженото на Лионел Меси: „ Днес футболът продължава да споделя своята история, както постоянно, по един вълнуващ метод. Меси завоюва първата си Световна купа, както заслужаваше в неговата кариера “, написа той в Instagram.

Най-големият български футболист в историята Христо Стоичков: „ Честито на Аржентина!!! Честито на най-великия! Лео Меси!!! "

Поздравите към аржентинския капитан не идваха единствено от футболни хора, ами също от политици, артисти, музиканти и именити спортисти.

Голямата легенда в тениса Роджър Федерер се включи: „ Отново и още веднъж ти Лео Меси предефинираш величието. Привилегия е да те гледаме. Поздравления, Лео. Специален и исторически ”.

Друг огромен тенисист Стефанос Циципас: „ Меси е недостижим. Най-щастливият човек на Земята! “

Легендата на актуалния голф Тайгър Уудс: „ Той е най-хубавият футболист, който съм гледал. Ще кажете, че това е Пеле или Марадона, само че аз не преставам да мисля, че това, което Меси прави с топката е неуместно. Тя е залепнала за крайници му, това е нещото, което хората пропущат и левият му крайник прави доста от вратарите да наподобяват зле ”.

Пуерториканският артист Рики Мартин пусна еуфорично видео в обществените мрежи, на което не се разбра доста добре какво желае да каже.

44-ият президент на Съединени американски щати Барак Обама бе измежду най-видните задгранични политици, поздравили Лионел Меси за спечелването на международната купа: „ Поздравления за Аржентина и за the GOAT Лионел Меси за страхотната победа във финала на Световното състезание “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР