Лион разкритикува решението на Френската професионална лига (ЛФП) да сложи

...
Лион разкритикува решението на Френската професионална лига (ЛФП) да сложи
Коментари Харесай

Лион: Френският футбол се движи в грешна посока

Лион разкритикува решението на Френската професионална лига (ЛФП) да постави несвоевременен завършек на сезон 2019-20 в Лига 1, и има вяра, че „ Френският футбол сега се движи в неверната посока “.

Решението за преустановяване бе взето предишния месец, като Пари Сен Жермен бе разгласен за първенец, откакто френските управляващи оповестиха, че няма да има спортни събития в страната до септември поради ковид. Въпреки това, Олимпик разгласи, че управителните лица от лигата са избързали с решението си поради други спортни събития в страната, в това число Купата на Лигата и Купата на Франция, които бяха единствено отсрочени.

„ Можеше да се планува различен сюжет, допускащ завършек на сезона през август, на образец с плейофна система, според от развиването на здравната обстановка и същевременното съблюдаване на държавните ограничения. Олимпик Лион продължава да има вяра, че френският футбол се движи в неверна посока, само че не е прекомерно късно да си представим сюжет, поради обстановката в другите европейски шампионати, който да бъде приемлив в политическо, здравно и спортно отношение “, се споделя в клубно изказване.

Решението бе взето на база междинен брой точки на мач, откакто някои тимове бяха изиграли 27, а други 28 срещи. В резултат на това Лион остана седми, което постави завършек на фантазиите им за място в Шампионската лига следващата година. „ Лигата взе това незряло решение, което навреди на редица френски клубове в спортно и икономическо отношение, до момента в който други организации направиха всичко по силите си, с цел да подсигуряват, че техните събития останат част от наследството на френския спорт “, се прибавя в известието.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР