Лион победи с 3:2 Олимпик Марсилия в последния двубой от

...
Лион победи с 3:2 Олимпик Марсилия в последния двубой от
Коментари Харесай

Лион взе дербито в Марсилия след изключителна драма

Лион победи с 3:2 Олимпик Марсилия в последния дуел от 30-ия кръг на Лига 1 и се върна в борбата за място на подиума и надлежно присъединяване в квалификациите за Шампионската лига. Мачът на " Стад Велодром " оправда високите упования и се трансформира в същинска драма, приключила най-после със конфликти на терена сред футболистите на двата отбора след последния съдийски сигнал.

С триумфа Лион събра 57 точки и върви четвърти, до момента в който Олимпик Марсилия е трети с 59. Недостижим на върха е ПСЖ с 83, а втори върви Монако с 66.

Двубоят стартира с напън на домакините, само че в средата на първото полувреме гостите бяха покрай разкриване на резултата, когато Венсан Траоре се озова в комфортна позиция и стреля, само че Стив Манданда избави.

В 31-ата минута обаче марсилци откриха посредством Роландо, който се възползва от асистенция с глава на Адил Рами. Френският национал съумя да скапе положителното усещане от играта си с автогол в 42-ата, довел още веднъж до тъждество в резултата. В края на полувремето на терена прехвърчаха искри, откакто Лукас Окампос и Рафаел се сблъскаха след едно привидно почтено единоборство, само че до по-сериозна препирня не се стигна.

Обратът стана факт в 52-ата минута, когато Хусем Ауар с техничен удар от границата на наказателното поле направи Манданда беззащитен с удар в ъгъла. Малко по-късно Траоре можеше да реши мача, само че с феноменална изява Манданда мазета удара с глава на футболиста на Лион. Резултатът се резервира до 84-ата минута, когато Костас Митроглу донесе точката за Олимпик Марсилия изравни, откакто се озова на вярното място в верния миг. Той съумя да прати топката в мрежата с глава като се възползва от рикоширала от крайник на защитник на Лион топка. Радостта на " Велодром " обаче беше къса, откакто в добавеното време Мемфис Депай с глава донесе успеха за гостите.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА
Лига 1 30 кръг, неделя 18 март  Олимпик Марсилия 2:3краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР