LinkedIn беше единствената голяма западна платформа за социални медии, работеща

...
LinkedIn беше единствената голяма западна платформа за социални медии, работеща
Коментари Харесай

Microsoft спря социалната мрежа LinkedIn в Китай


LinkedIn беше единствената огромна западна платформа за обществени медии, работеща в Китай
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft реши да приключи предлагането на своята обществена мрежа LinkedIn в Китай. Компанията съобщи, че да се преценява с китайската страна става „ все по-голямо предизвикателство ” .

Решението на софтуерния гиганг идва в миг, в който кариерно-ориентираната мрежа се сблъска с проблем с блокиране на профилите на някои публицисти, отбелязва. LinkedIn беше единствената огромна западна платформа за обществени медии, работеща в Китай.

„ Изправени сме пред доста по-предизвикателна оперативна среда и по-високи условия за сходство в Китай ”, разяснява старшият вицепрезидент на LinkedIn Мохак Шроф. „ Макар че ще премахнем локализираната версия на LinkedIn в Китай по-късно тази година, ние ще продължим да имаме мощно наличие в Китай ”.
още по тематиката
Когато започва в Китай през 2014 година, LinkedIn се съгласи да се придържа към условията на държавното управление, с цел да работи на огромния пазар. Тя даде обещание да бъде транспарантна по отношение на метода, по който прави бизнес в страната, и съобщи, че не е съгласна с.

Наскоро LinkedIn включи в черния си лист на своя китайски подсайт няколко журналистически профила, в това число тези на Мелиса Чан и Грег Бруно. Бруно, създател на книга, документираща отношението на Китай към, сподели пред медии, че не е сюрпризиран, че комунистическата партия на Китай не го харесва, само че е „ смутен, че американска софтуерна компания се втурва да угажда на настояванията на задграничното държавно управление ”.

Американският сенатор Рик Скот назова този ход „ жестоко усмиряване и акт на послушание на комунистически Китай ” в писмо до основния изпълнителен шеф на LinkedIn Райън Рослански и шефа на Microsoft Сатя Надела.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР