Линията на Вашингтон спрямо Москва става все по-агресивна, Русия предупреждава

...
Линията на Вашингтон спрямо Москва става все по-агресивна, Русия предупреждава
Коментари Харесай

Рябков: Линията на Вашингтон спрямо Москва става все по-агресивна

Линията на Вашингтон по отношение на Москва става все по-агресивна, Русия предизвестява Съединени американски щати да не подхващат недомислени стъпки. Това заяви в понеделник заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков в ефира на Първи канал, оповестяват съветски медии.

„ Агресивността на американския курс нараства. Трябва непрестанно да изпращаме сигнали до Вашингтон, предупреждаващи против прибързани стъпки. Сигнали, които демонстрират, че сме доста, доста виновни за личната си линия “, добави още Рябков.

Невъздържаното струпване на поддръжка за Украйна от Съединени американски щати и техните съдружници приближава всички до рискова линия, сигурен е зам.-министърът.

„ Ние неведнъж сме изпращали предупредителни сигнали до нашите американски сътрудници, че тяхното безотговорно, непрестанно струпване на всякаква поддръжка за Киев, в това число в съдействие с техните съдружници, ни приближава до рискова линия “, сподели Рябков.

Той акцентира, че Руската федерация не е прекратила разговора със Съединени американски щати по въпросите на нуклеарната сигурност. В същото време от Вашингтон се чуват обвинявания против Москва, че съветската страна „ сякаш употребява някаква безотговорна реторика “ в това отношение.

„ Що се отнася до обмена на сигнали и по какви канали, в какви формати се прави това, мога да кажа, че тази работа не стопира, наличието на обмена на тези сигнали, несъмнено, не предстои на откриване от моя страна, не съм акредитиран да върша това “, изясни Рябков.

„ Но тук няма нищо, което да отличава настоящия миг от практиката на разговор със Съединени американски щати по разнообразни линии: телефонни контакти, замяна на ноти, персонални писма, контакти посредством посолства – всичко това остава и това ще продължи. Казваме на нашите американски събеседници още веднъж и още веднъж, в случай че употребявате най-неутралната дума, че би трябвало, както се споделя, да се охладят и да не нагнетяват обстановката, да не я приближават до рискова линия “, приключи Рябков.

„ Виждаме опитите им да активизират своите спътници, своите васали за още по-агресивна, твърда борба с Русия. Току-що завърши седмицата на високо равнище в Ню Йорк като част от постоянната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации показва това по доста безапелационен метод “, разяснява Рябков.

„ Половината свят, в случай че се брои по население, десетки страни, в случай че се брои по субекти на интернационалното право, ни поддържат или се отнасят с схващане към нашата линия “, добави той.

Съединени американски щати отхвърлят ​​всякакъв различен взор към обстановката в ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област, където се организират референдумите за присъединение към Русия, а единствено тиражират закани, продължи зам.-началникът на ведомството.

" Съединените щати отричаха и в този момент отхвърлят ​​всякакъв различен взор и друг метод към обстановките, в това число в териториите, където не престават референдумите по най-важния въпрос, съдбоносния. Те не престават да диктуват на всички, които живеят на тези територии, тези, които вземат решения непосредствено въз основа на личното си схващане за това къде да живеят, по какъв начин да живеят, какво да вършат, по какъв начин да оборудват своето обикновено битие, обезпечено безвредно, проспериращо. Те диктуват противоположното, дърпат тези хора обратно, тиражират закани “, добави Рябков.

Гласуването на референдуми по въпроса за присъединение към Руската федерация като субекти стартира на 23 септември в Донецката и Луганската национални републики, както и в Херсонска област и в освободените територии на Запорожка област. То ще продължи до 27 септември в това число. В същото време, в полза на сигурността, през първите четири дни в тези райони се гласоподава в прилежащите територии и посредством целеустремено заобикаляне на жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР