Линията на бедност не е достатъчна и няма почти никаква

...
Линията на бедност не е достатъчна и няма почти никаква
Коментари Харесай

Ваня Григорова критикува линията на бедност, която няма и приложимост

Линията на беднотия не е задоволителна и няма съвсем никаква употреба, с изключение на добавките за хората с увреждания. Това съобщи икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова пред БиТиВи за новата избрана линия на беднотия от Министерски съвет от 504 лева, която ще влезе в действие от началото на 2023 година Според Григорова линията на беднотия не би трябвало да попречи на осъществяването на бюджета и не чака опозиция против нея.

Досега в никакъв случай не е имало подобен растеж на линия на беднотия, само че за август месец през 2022 година по отношение на 2021 година инфлацията е 17.7% , а и пенсията не е обвързана с линията на беднотия, посочи Григорова.
 С до 504 лева на месец ще сме публично небогати през 2023 година
С до 504 лева на месец ще сме публично небогати през 2023 година

Линията на беднотия в страната се подвига с 91 лева

Тя добави обаче, че пенсиите в България са извънредно ниски и даже хора с над нужния трудов стаж получават ниски пенсии - това е генералният проблем съгласно КТ " Подкрепа ".

По-големият проблем е, че в линията на беднотия, даже и в този размер, няма да се усети от българските жители, посочи Григорова . Около 22% са бедните хора в България.

Ваня Григорова добави, че инфлацията зависи от цените на горивата, а несигурността кара производителите и търговците да поддържат високи цени. Ако би трябвало да чакаме всеки месец, с цел да забележим каква ще е цената на газа и петрола, няма по какъв начин бизнесът да си направи сметка, с цел да може да възнамерява отсега нататък, аргументира се тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР