Линейка, превозвала пациент в тежко състояние към София, е била

...
Линейка, превозвала пациент в тежко състояние към София, е била
Коментари Харесай

Без милост! Врачански катаджии не пожалиха и линейка

Линейка, превозвала пациент в тежко положение към София, е била санкционирана с електронен фиш за превишена скорост на интернационален път Е-79 сред Враца и Мездра, научи организация BulNews.
Aвтомобилът е благосъстоятелност на Университетска болница „ Лозенец “. На 24 септември 2018 година трябвало да транспортира пациент от Монтана към столицата за осъществяване на сърдечна интервенция.
Докато линейкаджията карал сред Враца и Мездра се оказал в полезрението на мобилната камера на униформените. От фотосите станало ясно, че профилираният автомобил е минал със 117 км/ч. при ограничаване 90 км./ч.
За нарушаването на шефа на лечебното заведение била наложена санкцията от 100 лв.. Той обжалвал глобата с претекста, че колата за спешна помощ е със специфичен режим на придвижване. Оказало, че когато колата за спешна помощ предходна край камерата не била с пуснати светлинни и звуков сигнал. Пред съда шефът в детайли разказал, че индивидът в автомобила е бил в тежко положение.
Заради показанията му и обстоятелството, че той не е бил водач на колата за спешна помощ електронният фиш е анулиран. Решението на Районния съд в Мездра може да се апелира пред Врачанския Административен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР