Линдзи Вон спечели спускането от финалите на Световната купа в

...
Линдзи Вон спечели спускането от финалите на Световната купа в
Коментари Харесай

Линдзи Вон с победа, но без глобус

Линдзи Вон завоюва спускането от финалите на Световната купа в алпийските ски в Оре (Швеция), само че остана на косъм от трофея в дисциплината. Американката преодоля единствено за 55,65 секунди 1499-метровото трасе, кратко поради мощните ветрове. Само на 6 стотни зад нея остана София Годжа (Италия), а двете дружно изгледаха и каранията на останалите си съпернички. Ако някоя беше изместила италианката от второто място, щеше да донесе на Вон дребната международна купа в дисциплината. Най-близо бе Алис Маккенис (САЩ), само че остана трета на 0,28 секунди и Годжа прибра първи трофей в кариерата си.

„ София е страхотна, припомня ми за Мария Рийш, с която се борехме за всяка победа и купа “, съобщи Вон. Победата обаче може би е по-важна за нея, защото е 82-а в кариерата й и американката има потребност единствено от още 4, с цел да изравни върха на именития швед Ингемар Стенмарк.

При мъжете Винсент Крийхмайр и Матиас Майер донесоха двоен успех на Австрия с равно време, само че единствено на 4 стотни зад тях приключи Беат Фойц (Швейцария), което му бе задоволително да си обезпечи трофея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР