Лина Идалго е една от най-бързо изгряващите звезди в политиката

...
Лина Идалго е една от най-бързо изгряващите звезди в политиката
Коментари Харесай

Съдия Лина Идалго се почувства „в капан“, преди да получи лечение за депресия, сега й се иска да го е направила по-рано

Лина Идалго е една от най-бързо изгряващите звезди в политиката на Тексас. 32-годишната колумбийска имигрантка завоюва разочароващи избори през 2018 година и от този момент управлява окръг Харис, който обгръща Хюстън, което я прави виновна за бързоразвиващия се четвърти по величина градски регион в страната.

Въпреки триумфа си, Идалго се бори с клинична меланхолия и мисли за самоубийство, които я накараха да се записва в център за стационарно лекуване в Охайо през юли. Тя напусна Хюстън тъкмо след събитие, с цел да разкрие нов стенна живопис, нарисуван от покровител в нейна чест - и се измъкна от града, без да осведоми своите детайлности за сигурността.

Напускането беше „ извънредно мъчно “ решение “, сподели Идалго пред CBS News, макар че си спомня, че си е помислила: „ Болна съм. Трябва да потеглям. " Сега тя има вяра, че това е бил животоспасяващ избор.

диагностицирана с меланхолия в даден миг, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Това бележи 10% нарастване по отношение на преди десетилетие.  

За обществена фигура като Идалго, която ръководи окръг от близо 5 милиона души с бюджет над 4 милиарда $, търсенето на помощ за проблеми с психологичното здраве не беше без провокации, защото хората я предизвестиха, че в никакъв случай няма да го преживее " политически. " Тя сподели, че в един миг е трябвало да спре да мисли какво биха си помислили нейните гласоподаватели, тъй като в случай че продължи да го прави, в никакъв случай нямаше да напусне. 

Нейната решителност да потърси помощ беше подкрепена от четенето за битките на сенатора от Пенсилвания Джон Фетърман, който потърси лекуване за меланхолия по-рано тази година и сполучливо се върна на работа. Идалго вярваше, че може да направи същото. 

Тя сподели, че най-трудната част от търсенето на помощ е да признаеш, че сама, че има потребност от него. 

След това пристигнаха разноските за лекуване. Седем седмици стационарно лекуване възлизаха на към $88 000. Тя сподели, че нейният дълготраен другар покрива по-голямата част от разноските с персоналните си спестявания.

„ В момента не сме в положително финансово състояние. Борим се със застрахователната компания “, сподели тя.

Въпреки че е изправена пред рецензии, в това число апели да се отдръпна от политическите си съперници, Идалго сподели, че се усеща „ по-добре от всеки път в този момент “.

„ Сякаш ми се желае да го бях направила по-рано “, тя сподели.

С връщането си на работа Идалго продължава лекуването си, което включва терапия, медикаменти и извършения. Тя също сподели, че в този момент е още по-решена да остане в политиката.

„ Засега би трябвало да се съсредоточа върху тази работа, само че хората се опасяват от мен с причина, нали? Така че аз съм към момента няма да не помни тези страхове “, сподели тя.

Ако вие или някой ваш прочут е в прочувствен стрес или суицидна рецесия, можете да се свържете с  като се обадите или изпратите текстово известие на 988. Можете също .

За повече информация по отношение на линията за помощ на Националния алианс за психологични болести (NAMI) можете да се свържете от понеделник до петък, 10:00 – 22:00 часа. ET, на 1-800-950-NAMI (6264) или на имейл [email protected].

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР