Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип

...
Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип
Коментари Харесай

Xiaomi показа смартфон, който може да се отключи чрез всяка област от екрана

Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi сподели п рототип на смарт телефон с екранен скенер за пръстови отпечатъци от ново потомство . Според демонстрираното видео, новият смарт телефон може да бъде отключен посредством допиране с пръст на случайна област на екрана.

Лин Бин показа, че експертите на Xiaomi са съумели да усилят площта на дактилоскопичния скенер 15 пъти в съпоставяне със общоприетия показа, нормално поставян на задния панел на смарт телефоните. Новият скенер е над пет пъти по-голям от скенера за пръстови отпечатъци на Xiaomi от предходното потомство. Скоростта на различаване на пръстовите отпечатъци е останала същата.



Може да се чака, че смарт телефоните с новия скенер ще излязат на пазара още тази година, но Xiaomi още не е решила в кои модели ще употребява дактилоскопичния скенер от ново потомство.

Малко по-късно се появи информация, че дактилоскопичният скенер от ново потомство се създава от компанията Synaptics. Същият скенер за пръстови отпечатъци се предлага и на други производители на мобилни устройства, като да вземем за пример Oppo. Тази компания също сподели клип, с който показва работата на новата система.



Площта на дактилоскопичния скенер от ново потомство е 50 х 25 мм, което в действителност е пет пъти повече от сегашните екранни скенери за пръстови отпечатъци и 15 пъти повече от скенерите, поставяни на задния панел.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР