Лимонът не само е любим и подходящ за много ястия

...
Лимонът не само е любим и подходящ за много ястия
Коментари Харесай

Отгледайте ЛЕСНО у дома лимоново дръвче!

Лимонът освен е обичан и подобаващ за доста ястия и питиета, само че е и елементарен и любопитен за развъждане. А и какъв брой хора могат да се похвалят, че лимонът в чая им заран е откъснат от личното им дърво! 

Трябват ви единствено лимонени семки и почва, като би трябвало да изберете най-големите семки. 
 Вижте за какво би трябвало да консумирате лимонова кора всеки ден! Вижте за какво би трябвало да консумирате лимонова кора всеки ден!
Лимоновата кора се оказва извънредно потребна, изключително употребявана замразена. Не е за поверие, че можем да заредим телефона си с ЛИМО...

Обелете ги и ги залейте с вода за 6-7 дни, като я сменяте всеки ден. 

След това изберете саксията, в която ще садите и на дъното й наредете няколко камъчета за дренаж и я напълнете с влажна почва, а семките сложете в нея с острия край надолу, като сред тях би трябвало да има към 5 мм разстояние.

След това покрийте с наедрял пясък и трошляк. 

В продължение на 2-3 дни би трябвало да пръскате почвата с вода всеки ден и даже може да покриете саксията с найлонова торбичка, с цел да създадете парников резултат.

Продължавайте да пръскате на всеки два дни, като първите издънки би трябвало да се появят след 7-8 дни, които в случай че са прекомерно доста, можете да пресадите в друга саксия.
 Не е за поверие, че можем да заредим телефона си с ЛИМОН (ВИДЕО) Не е за поверие, че можем да заредим телефона си с ЛИМОН (ВИДЕО)
Повечето от вас, щом прочетат заглавието на публикацията, поглеждат скептично към наличието, изписано в редовете. Истината е, че това е...

След 3 до 5 месеца, когато са към този момент задоволително пораснали, би трябвало да си изберете най-големия, прекрасен и мощен разсад и да го прехвърлите в нова огромна саксия. Почвата би трябвало да бъде същата.

Лимонът доста обича водата, а в топлите месеци би трябвало да се полива и наторява постоянно и в случай че имате опция, да го изнесете на слънце. 

Зимно време е добре да е в светла и свежа стая, без да измръзва и би трябвало да го поливате умерено, едвам не изсъхва изцяло почвата. Ако някои от листата му опадат не се тревожете, това е обикновено.

Пролетно време го подрязвайте и за негативно време ще се появят нови клончета!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР