Лимонът е полезен, но не бива да се пренебрегват и

...
Лимонът е полезен, но не бива да се пренебрегват и
Коментари Харесай

Семената на лимона са истинско съкровище за здравето

Лимонът е потребен, само че не трябва да се подценяват и изгодите от неговите семена. Известно е, че лимонът може да бъде извънредно потребен за здравето ни, най-много заради обстоятелството, че е богат на витамин С , само че знаете ли, че семената му също са отличен източник на потребни субстанции?, заяви телевизия N1.

Можете да консумирате лимонови семена, като първо ги смелите, по-късно ги смесите с вода, сварите течността и я изпиете. Пастата от лимонови костилки може да се употребява и като добавка към разнообразни ястия. Имайте поради, че не е добре да приемате повече от три до пет семена едновременно. Ако не ги смелите преди ястие, те няма да ви навредят, само че най-вероятно няма да бъдат усвоени.

Най-важните позитивни резултати, които постоянната консумация на семена може да донесе, са следните:

Защита против оксидативен стрес

Подобно на лимоните, в семената откриваме доста витамин С , който е един от прехвалените антиоксиданти (100 г лимонова кора съдържа към 47 мг витамин С).

Те са и добър източник на лимоноиди и флавоноиди. Консумирайки лимонови семена, можете да осигурите на организма си значими антиоксиданти , които ще обезвреждат отрицателното влияние на свободните радикали. Това ще понижи риска от оксидативен стрес, а оттова и от сърдечносъдови болести, диабет вид 2 и други заболявания.

Аналгетичен резултат

Възможно е да се направи качествено масло от лимонови семена, което е един от огромните естествени аналгетици .
Твърди се, че маслото от лимонови семена има доста позитивен резултат върху частите на мозъка, свързани с възприемането на болката, което обезпечава аналгетичен резултат.

Стимулиране на образуването на колаген

Един от главните виновници за ускореното стареене на кожата е забавянето на производството на колаген.
Колагенът е извънредно значим систематичен протеин, който дава отговор за еластичността и издръжливостта на кожата. Един от най-хубавите способи да забавите стареенето на кожата е да увеличите приема на витамин С.

Той е освен отличен антиоксидант, който защищава кожата от UV лъчите и други отрицателни резултати, виновни за ускореното стареене на кожата, само че витамин С е значим и за основаването на самия колаген.

Помага в битката с инфекциите

Екстрактът от лимонови семена може да бъде потребен за предварителна защита и по-бърз надзор на разнообразни инфекции , в това число гъбичните.
Установено е да вземем за пример, че веществата в лимоновата кора могат да понижат риска от свръхрастеж на кандида - добре позната гъбичка, която може да аргументи съществени вреди, в случай че се разрасне.

Подобрява паметта и концентрацията

Чувствате ли, че в последно време паметта ви не е най-хубавата? Може би забелязвате, че ви е много мъчно да се концентрирайте?
При тези признаци, от една страна, е разумно първо да изключите по-сериозни проблеми. Ако се окаже, че няма нищо по-сериозно (например ранни признаци на заболяването на Алцхаймер), тогава има естествени средства, които могат да оказват помощ на работата на мозъка ви. Сред тях е маслото от лимонови семена, което може да бъде доста потребно за паметта и концентрацията и за което се твърди, че оказва помощ за възстановяване на настроението, защото е открито, че има позитивен резултат върху допаминовите и серотониновите рецептори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР