Лимонът е естествено средство за почистване, което може да бъде

...
Лимонът е естествено средство за почистване, което може да бъде
Коментари Харесай

Лимонът: Вълшебното средство за почистване на дома

Лимонът е естествено средство за разчистване, което може да бъде потребно при грижа за хигиената на дома. Лимоновият сок е богат на естествени киселини, които могат да разтварят мазнините и да отстраняват замърсяванията.

Някои от почистващите свойства на лимоновия сок включват:
Антимикробни свойства: Лимонът е богат на витамин С, който е мощен антиоксидант и има антимикробни свойства. Това значи, че лимоновият сок може да бъде употребен за заличаване на бактерии и други микроби.Разтваряне на мазнините: Лимоновият сок може да разтваря мазнините и има почистващ резултат върху повърхности, покрити с лой, като кухненските плотове и фурната.Неприятни миризми: Лимонът има пресен, прелестен мирис, който може да бъде употребен за премахване на неприятни миризми в дома, като да вземем за пример от кухненски канали и прашни пространства.
Ето по какъв метод да употребявате лимона за разчистване на дома си:

      1. Справяне с ръждата

Лимонът може да бъде ефикасен при премахването на петна от наслойка в дома ви. Тя нормално се образува на железни повърхности.

Ето по какъв начин можете да употребявате лимон за унищожаване на петна от наслойка:
Изцедете лимонен сок в дребна купа.Натопете памучен тампон или забрадка.Нанесете върху петното от наслойка и оставете да работи за към 30 минути.Потъркайте 1-2 минути с четка.Изплакнете щедро с вода.Ако петното не изчезне изцяло, повторете процедурата.    
       2. Почистване на прозорци

Лимонът може да помогне при почистването на прозорците, тъй като сокът му съдържа киселини, които разтварят мазнините и отстраняват замърсяванията. Ето по какъв начин можете да употребявате лимон за разчистване на прозорците:
Изцедете сок от един или два лимона.Поставете сокът в чаша с топла вода и разбъркайте добре.Натопете забрадка или гъба в разтвора.Избършете прозореца с кърпата или гъбата.Изплакнете прозореца щедро с чиста вода.Изсушете със суха и чиста забрадка.
       3. Почистване на дървена мебел

Лимонът може да бъде потребен при почистването на дървена мебел, тъй като киселините в него са способни да отстранен замърсяванията, без да повредят повърхността на мебелта.

Използвайте безусловно същия способ, както при почистването на прозорци.

      4.Почистване на банята

Ето някои хрумвания по какъв начин да употребявате лимон за разчистване на банята:
За разчистване на кранове и други железни повърхности, разбъркайте бакпулвер с малко лимонен сок, с цел да създадете паста. Натрийте пастата по металната повърхнина и използвайте забрадка или гъба, с цел да избършете замърсяванията. Изплакнете добре и подсушете.За разчистване на плочки, смесете 1/4 чаша лимонен сок с чаша топла вода. Натрийте разтвора на плочките и използвайте забрадка или гъба, с цел да избършете замърсяванията. Изплакнете добре и подсушете.За разчистване на тоалетна, изцедете сок от един лимон в тоалетната паница и оставете да работи за 30 минути. След това използвайте четка за тоалетна, с цел да отстраните замърсяванията. Изплакнете добре с вода.За разчистване на душ кабини и вани, натрийте разтвор от половин лимон и сода бикарбонат върху нечистата повърхнина. Оставете да работи за няколко минути, след което изплакнете добре и подсушете.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР