Лимитът от 5 млн. лв. за отпускане на финансиране, който

...
Лимитът от 5 млн. лв. за отпускане на финансиране, който
Коментари Харесай

ББР: Въведеният от банката лимит от 5 млн. лева за отпусканите кредити е без промяна

Лимитът от 5 млн. лева за разпределяне на финансиране, който беше въведен от новото управление на Българската банка за развиване през юни 2021 година, продължава да бъде в действие, оповестиха от управата на банката.

В благозвучие с задачата си банката подкрепя с финансиране единствено компании, определяни от закона като микро-, дребни или междинни предприятия.

Включената в Устава на ББР опция за дофинансиране се отнася само до преструктурирани заеми в случаи, при които банката би изгубила повече, в случай че не даде в допълнение лимитирано финансиране, прецизират от банката по отношение на появилите се информации в медиите за предел на отпусканите от ББР заеми.

Предоставя се опция за излекуване на затруднени компании, които имат съществуваща експозиция в банката. Целта е те да се стабилизират и върнат в осъществяване, което ще отбрани правата и интереса на ББР. Въведени са ограничавания за размера, с цел да се предотвратят увеличена централизация и спомагателни опасности.

От ББР акцентират, че цитираната в медиите точка 8.8, отнасяща се до финансиране по съответно предоставени от държавното управление стратегии, участва в Устава от 17.07.2014 година и е нужна при използване на антикризисни ограничения, които във всеки обособен случай се нотифицират и утвърждават от Европейска комисия.

Т. 8.9, включваща опцията ББР да финансира/рефинансира сдружения със отговорности, класифицирани в кредитния указател на Българска народна банка в групи „ Необслужвани “ или „ Загуба “, е в Устава от 05.05.2015 година Целта й е да бъдат подпомагани жизнеспособни компании, които са изпаднали във финансови усложнения. Важно конкретизиране е, че от юли 2021 година такива компании не са били финансирани.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР