Лимитът на новия държавен дълг през 2020 г. ще бъде

...
Лимитът на новия държавен дълг през 2020 г. ще бъде
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Рано е България да мисли за финансиране от МВФ заради коронавиурса

Лимитът на новия държавен дълг през 2020 година ще бъде 10 милиарда лева, както беше препоръчано по-рано от държавното управление. Това взеха решение депутатите на второ четене в парламентарната комисия по бюджет, оповестява БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че е рано е България да мисли за финансиране от Международния валутен фонд поради COVID-19, макар че имаше сходни оферти на народните представители от ГЕРБ.

Те се обосноваха, че желаят да се даде целия набор от благоприятни условия пред държавното управление, с цел да се обезпечи най-изгоден дълг.
Какви ограничения предприе България против рецесията, родена от COVID-19 На първо време бюджетът ще бъде обновен с над 1 милиарда лева
Депутатите взеха решение размерът на световната облигационна стратегия да бъде повишен с два милиарда евро, по този начин страната ни може да поеме дълг от интернационалните финансови пазари.

В утвърдените текстове остава опцията за финансиране посредством интернационалните финансови институции, както и посредством емисия външен дълг. Тя ще бъде направена по контракта, подписан от страната ни през 2015 година, в който има предел от 8 милиарда евро.

Снимка: БГНЕС

Българска социалистическа партия упорстват 42 хиляди души да получат подкрепяне от страната, тъй като краткотрайно остават без трудово заплащане поради рецесията с COVID-19. За мярката са нужни малко над 900 млн. лева, които могат да бъдат пренасочени от модернизацията на армията.

Левицата желаят и повече пари за общините, и за земеделските стопани, а Движение за права и свободи – страната да поеме и 60 % от осигуровките на служащите по мярката „ 60:40.

Актуализацията на бюджета ще бъде гласувана на второ четене на следващия ден в пленарната зала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР