Лиляна Георгиева спечели медал от европейското първенство в Гросето (Италия)!

...
Лиляна Георгиева спечели медал от европейското първенство в Гросето (Италия)!
Коментари Харесай

Браво! Детето-чудо изкопчи сребро сред каките на Европейското, постави нов рекорд

Лиляна Георгиева завоюва орден от европейското състезание в Гросето (Италия)! Навършилата преди дни 17 години пловдивчанка се показа ужасно на финала на 1500 метра на шампионата на Стария континент за младежи и девойки под 20 години. Георгиева приключи втора в конкуренцията на по-големите от нея състезателки. Българката спря хронометъра на 4:16.73 минути. 

Европейска шампионка стана представителката на Англия Джема Рийки (19-годишна), която финишира за 4:13.25 минути. Бронзът също отиде в британка - Хариет Ноулс-Джоунс. Тя приключи трета с 4:17.53 минути. 

Времето на Лиляна Георгиева през днешния ден - 4:16.73 мин., е нов народен връх за девойки до 18 години. Само преди дни Детето-чудо усъвършенства предходното достижение, което принадлежеше на Милка Михайлова от 1988 година (4:22.00 мин). В петък Георгиева бе номер 1 в сериите с 4:18.36 мин., само че през днешния ден бяга още по-бързо и записа 15-ия връх след името си. Седем от тях ги реализира отвън рамките на България. 

Припомняме, че единствено преди седмица възпитаничката на Радмила Станкович се подреди шеста на 1500 метра на международното състезание за юноши и девойки под 18 години в Найроби (Кения).

Веднага след триумфа щасливата Лили съобщи в изявление за Европейската федерация по лека атлетика, че посвещава медала на своята треньорка Радмила Станкович, на великата Лиляна Томова (президент на СКЛАТ " Тракия) и на починалия си татко. Талантливата състезателка постоянно е изтъквала, че Станкович е не просто нейна треньорка, а я усеща и като своя майка, закрилница. 
 








 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР