Лиляна Георгиева доби известност като Детето-чудо на леката ни атлетика.

...
Лиляна Георгиева доби известност като Детето-чудо на леката ни атлетика.
Коментари Харесай

Детето-чудо на атлетиката ни тръгва от дом за сираци

Лиляна Георгиева доби популярност като Детето-чудо на леката ни атлетика. Тя е ученичка в спортното учебно заведение " Васил Левски " в Пловдив. Състезава се за клуб " Тракия " в дисциплините тичане на 800, 1500, 3000 и 5000 метра. Лили е следващото доказателство, че човек може да реализира фантазиите си, стига да ги преследва до край.

Атлетката живее в Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Княгиня Мария-Луиза ". Не получавала такива от фамилията си в родното село Градина. Но не се отчаайва и към този момент е измежду най-перспективните български гении в царицата на спортовете.

На 16 годни Лиляна е в елита на леката атлетика. У нас тя няма конкуренция в своята възрастова група. Лили бяга постоянно с по-големи от нея девойки, а резултатите, които записва, са като за асовете при дамите.

Директорката на спортното учебно заведение Илияна Данчева споделя пред OFFNews.bg, че 16-годишната бегачка реализира доста положителни резултати освен на пистата, само че и в класната стая. Е, времето за уроци е нищожно, защото Лили се скъсва да тренира, само че оценките са положителни. 

Отзивчива, лъчезарна и общителна, Лиляна не пропуща да черпи съучениците си с шоколадови бонбони след всеки триумф на пистата.

Възпитател на дома " Княгиня Мария-Луиза " е този, който пръв открива гения й. Следва среща с треньора Радмила Станкович, която се оказва съдбоносна.

" Лили обича да бяга. Много е преносима. Има доста добра обща двигателна просвета. Физиката й е идеална - тя има конструкция на етиопска бегачка ”, споделя пред медията ни специалистката, която сега приготвя Лиляна за Балканиадата в румънския град Питещ този уикенд. Според Станкович най-силната дисциплинираност на лекоатлетката е 1500 метра.

През месец май 16-годишната ученичка получава самопризнание за старанието си, откакто е наградена с почетен знак на град Пловдив за високи спортни резултати в леката атлетика.

Но не е по никакъв начин елементарно и отвън пистата. Наскоро възпитаници от пети и шести клас на СУ " Патриарх Евтимий " в Пловдив подаряват средства на състезателката за екипировка.

Сумата от 240 лв. децата набират посредством ликвидация на направени от тях стенни часовници и разнообразни сувенири, което е част от план " Цветни очаквания " на библиотека " Иван Вазов " под тепетата.

Идеята идва, когато самите деца разбрират, че Лиляна няма подобаващ състезателен екип. Страхотно отношение на дребните! А Лили го заслужава!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР