Лили Иванова вдигна препълнената до краен предел зала Студио 4“

...
Лили Иванова вдигна препълнената до краен предел зала Студио 4“
Коментари Харесай

Стотици българи пяха с Лили Иванова в Брюксел

Лили Иванова подвигна препълнената до краен лимит зала „ Студио 4 “ на културния център „ Флаже “ в Брюксел.

Това стана на концерт по патронажа на българския евродепутат Илхан Кючюк от Движение за права и свободи и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

Стотици българи дойдоха в столицата от всички краища на Белгия, с цел да чуят популярната певица. На събитието пристигнаха също по този начин дипломати и евродепутати, както и депутати от Турция.

На някои от най-хитовите осъществявания публиката бе на крайници. А когато зазвуча „ Детелини “, цялата зала запя песента дружно с Лили Иванова.

Концертът продължи към час и половина и приключи с „ Камино “ - един от ранните шлагери на певицата, който е на испански език.

„ Много съм задоволен, че успяхме да организираме това ужасно събитие, което е доста значимо за България. Казвал съм доста пъти, че там, където е Лили Иванова, е България. Доказателството беше и довечера “, разяснява след шоуто Илхан Кючюк.

Да слуша Лили Иванова пристигна и родената и отраснала в България испанска евродепутатка Ева Мария Попчева, съпартийка на Кючюк.

„ Дълги години не съм слушала Лили Иванова, чувството е необикновено. Изведнъж се оказа, че мога да пея всичките й песни, изключително по-старите, които знам от дете “, показа тя.

Любимата й ария е „ Детелини “.

Живееща в Белгия българка бе недоволна, само че не от друго, а от краткотрайния съгласно нея концерт. Иначе тя харесва певицата и нейните осъществявания и на драго сърце ги е изслушала още веднъж.

Наш съотечественик пък видя връщане обратно във времето, сходно на романа „ Времеубежище “ на Георги Господинов.

„ Концертът изглеждаше носталгично. Казвам го и в позитивен, и в негативен смисъл. В предишното имаше и някои позитивни неща, само че няма по какъв начин да се върнем там “, сподели той.

И добави, че макар че макар положителния си глас Лили Иванова не е обичаната му певица. На въпроса за какво е пристигнал на концерта българският жител отговори:

„ За многообразие, с цел да не съм си у дома, да речем. “
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР