Лили Иванова спира с концертните си изяви, научи България Днес

...
Лили Иванова спира с концертните си изяви, научи България Днес
Коментари Харесай

Лили Иванова спира с концертните си изяви?

Лили Иванова стопира с концертните си изяви, научи " България Днес " от нейни близки.

Въпреки че последният й концерт на 4 декември в столичната зала " Арена Армеец " не бе умислен, нито обявен като " сетен ", естрадната легенда все по-често споделяла, че е време да се отдръпна от сцената. Наскоро тя разкрила пред хора от най-близкото си обграждане, че вероятността да спре да пее към този момент е напълно действителна. Примата не прецизирала по кое време това ще се случи, само че от интонацията й ставало ясно, че огромният край на неповторимата й кариера може би ще настъпи в края на тази година.

Изпълнителката на " Ветрове " от няколко години не е в онази супер физическа форма, която поддържаше с желязна воля десетилетия наред. Благодарение на нея и на голямата й отдаденост на певческото изкуство Лили бе образец и безспорен връх и за идващите поколения в поп музиката. Възрастта обаче, на която се надявахме, че топпевицата на България няма да е покорна, стартира да си споделя думата. Примата все по-често поглеждала към текста и нотите на песните, издават нейни другари от гилдията. Освен това в последно време станала по-раздразнителна и се оплаквала, че от високите токчета я болят краката. В " образцовия си дом " на столичната улица " Оборище " поп звездата все по-често обувала маркови маратонки или чехли, до момента в който през годините до момента даже и у дома не си разрешавала равни подметки. Тази отмалялост от обувките с високи токове евентуално е и една от аргументите Лили да се замисля за прощаване със сцената, тъй като за нея било немислимо публиката да види всенародната фаворитка във тип, издаващ успеха на времето.

Примата, несъмнено, нямала желание да се предава изцяло и щяла да прави студийни записи, сходно на световноизвестни музиканти. Така възнамерялава да покаже, че легендата в нейно лице въобще не са си отивали.

" Лили още е машина за шлагери - просто в този момент тази машина ще работи на по-ниски обороти, защото е станала извънредно изборна ", обобщават позволени до певицата. Пред тях звездата доверила и сумата, с която страната е възнаградила приноса й към родната сцена. Лили загатнала цифрата 20 000 лева, без да разясни дали тя е месечна или годишна.

За " България Днес " културният министър Велислав Минеков, потърсен за коментар, отговори с контравъпрос - за какъв интервал певицата ще получи тези средства? Само по себе си това запитване е необичайно, защото даже да умножим персоналната й пенсия, гласувана от Народното събрание, която по закон е в размер на 700 лева месечно, отново не получаваме 20 000 лева годишно. Шефът на културното ведомство обаче бе безапелационен, че решението за персоналната пенсия на Лили Иванова е взето преди той да го оглави, а против сума от 20 000 лева месечно не се разписвал нито един прочут български музикант или актьор в пенсионна възраст. " Знам това сигурно, тъй като два пъти месечно подписвам решенията за тези пенсии, които са в размер на 500 и 700 лева за месец ", сподели за вестника Минеков. Другата алтернатива е легендата на родната сцена да получи тези пари вкупом за избран интервал, само че решението на гатанката към момента е в ръцете на самата певица.

През последните месеци името на Лили бе забъркано в политическата злободневност. В обществените мрежи се появиха постове, в които е упреквана, че надали не поддържа Путин и войната в Украйна. Истината е, че певицата в никакъв случай не е скривала любовта си към съветската аудитория по принцип, за която тя бе идол още от епохата на Съюз на съветските социалистически републики. Самата Лили става звезда и с помощта на турнетата си в някогашния Съветски съюз при непроменяемо претъпкани зали и игрища. Някогашният държавен монополист - звукозаписната компания " Мелодия ", издава нейни дългосвирещи и дребни плочи в милионни тиражи, което значи и милионни възнаграждения, разясниха за " България Днес " чиновници на тогавашната Концертна дирекция.

Затова примата не може да задраска с лека ръка предишното, което й е дало голяма страст и солидно материално поръчителство. То й разреши за разлика от доста други представители на естрадната колегия у нас освен да не мисли за утрешния ден, а да прави инвестиции в разнообразни бизнеси и изключително в покупката и продажбата на топимоти в столицата и на морето.

На близки хора и на сътрудници в неволя обаче звездата постоянно се е притичвала на помощ, като освен това е спазвала поверителност. Тя се възмущавала от мизерната пенсия на своя огромен другар Емил Димитров и го поддържала до последно, описват поп ветерани.

Напук на градската легенда, че Лили не контактувала с родата си, действителността приказва друго. В моменти на неприятно въодушевление, каквито се случват и на звезди, и на елементарни хора, певицата споделяла, че ще трансформира първокласния мезонет в музей. След това обаче се сещала за своите племенници и даже за по-далечни родственици, които живеели близо до нея. На всички тях примата правела дарове с мотив и без мотив, а преди месец " позлати " и своята някогашна икономка Мария. Лили подарила на 70-годишната си домашна експомощница две златни бижута и красиви движимости за дома.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР