Лили Иванова се похвали, че не дължи нито стотинка за

...
Лили Иванова се похвали, че не дължи нито стотинка за
Коментари Харесай

Лили Иванова даде над 100 бона, но...

Лили Иванова се похвали, че не дължи нито стотинка за авторски права. В свое радиоинтервю естрадната легенда гордо съобщи, че заплаща всеки лев, който е длъжна да изплати. Иванова е дала над 160 000 лв. единствено за права на създателите на песните си. Тя към този момент съзнателно превежда % от всеки собствен концерт на хората, основали частите ѝ, написа в. " Уикенд ".

А до скоро въобще не беше по този начин... Преди 10 години естрадният композитор Асен Гаргов, който към този момент е мъртвец, изпрати нотариална покана до Лили и ѝ забрани тя да пее негови песни. Той бе създател на 20 знакови мелодии от нейния репертоар, измежду които са и шлагерите " Детелини ", " Самота ", " Необяснимо е ". Приживе Гаргов проплака, че певицата не е плащала за авторски права на основателите на песните си и той не бил получил и стотинка за частите. " Получил съм пари единствено от четирите концерта в НДК през 2008 и 2009 година, само че не посредством " Мюзик Аутор ", а тъй като Лили Иванова бе решила тогава сама да си оправя авторските права. След това спря ", призна композиторът.

Двамата не си говореха цели две десетилетия, като общуваха единствено посредством юристи. Дори подлата болест рак не можа да трогне Лили Иванова и да елементарни на Гаргов, с който живя цели 16 години. Някогашният ѝ обичан имаше рак на стомаха, само че не съумя да пребори подлата болест. След гибелта му, фамилията на мелодика изненадващо позволи на певицата да извършва основаните от него композиции. От скоро легендата извършва по концерти емблематичния си шлагер " Детелини “, който Гаргов ѝ бе забранил да пее. За връщането на шлагера в репертоара единодушието си дали и синът, и вдовицата на композитора. Най-вероятно Лили най-сетне си е платила авторските права.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР