Лили Иванова се е сдобрила с първата си голяма любов

...
Лили Иванова се е сдобрила с първата си голяма любов
Коментари Харесай

Лили Иванова се сдобри с първата си голяма любов

Лили Иванова се е сдобрила с първата си огромна обич – известния композитор Здравко Радоев, след десетилетия на тиха война и безмълвие посред им. Двамата заровили томахавките около скорошния 85-и рожден ден на маестрото. За това се похвали самият Радоев.

" Вече постоянно ми се обажда. Естествено, и в този момент за юбилея ми звънна. Каза хубави пожелания “, споделя той.

Любовната история на Здравко и Лили е измежду най-емблематичните за предишния век. Двамата се залюбват малко преди примата да се срещне с втория си брачен партньор Иван Пеев, само че до момента в който е към момента омъжена за първия – доктор Георги Павлов от Перник, който твърди, че в никакъв случай не е обичала. По същото време пък Радоев е женен за Богдана Карадочева. Така заплетени, връзките им се трансформират в комплициран любовен пентагон, от който единствено Лили излиза невредима. Здравко и младата естрадна звезда почнали да работят дружно инцидентно, само че той бързо паднал в плен на гения и чара ѝ. Чувствата към нея го предиздвикали да се откаже от турнетата си с Леа Иванова, да я размени с Лили, а поради ревнивост да се разведе с Богдана.

" Постепенно се сближихме с Лили, любовта пристигна по-късно. Тя към момента беше женена за първия си мъж – доктора. Аз дори имах почит от това, че е фамилна, някакво неприятно чувство, че вършим нещо неправилно “, спомня си Радоев.

" Тя забременя по време на нашата връзка извънматочно и получи кръвоизлив в хотела. Това стана по време на турне в Петрич. Спешно извикахме Бърза помощ и я оперираха по неотложност. Отрязаха ѝ и втората маточна тръбичка, след което тя към този момент не можеше да бъде майка. Първата тръбичка беше отрязана при започване на брака ѝ с първия ѝ мъж доктор Павлов “, разкрива още композиторът.

" Когато се разведе с доктора, заживяхме дружно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се омъжи за моя другар Ванко Пеев. Едва ли не аз самият предизвиках възприятията ѝ към него, по тази причина бях отчаян, че Иван ѝ предложи брак. Нещо, което аз не направих, тъй като смятах, че на този стадий по-важни са музиката и кариерата “, добавя още Радоев.

Той в никакъв случай нямало да не помни по какъв начин Иван и Лили му сервирали новината, че ще подвигат женитба, до момента в който всички заедно били на турне в Белград. След случката певицата му обърнала тил вечно и десетилетия наред връзките им никак не били цветущи. Доскоро Радоев я винеше, че в никакъв случай не получил даже едно " благодаря “, че я изстрелял на върха на музикалната промишленост у нас.

Композиторът дълго време преживяваше на ръба на мизерията, до момента в който някогашната му обичана се къпе в лукс и е милионерка от десетилетия. Радоев бил пенсиониран с декрет на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци едвам на 50-годишна възраст, напомня " Ретро ".

" Бяхме дружно с Емил Димитров, Васко Андреев и още един сътрудник, само че персонално аз в никакъв случай не съм подавал документи за пенсия, тъй като нямам такива, които да потвърдят трудовия ми стаж. Липсват ми 30 години! “, жалва се огромният музикант, който и до ден сегашен не получава пенсия за напреднала възраст, а единствено обществена. Въпреки това обаче пианистът, основал редица шлагери и работил с най-големите родни естрадни звезди, не падал духом и към момента имал самочувствие. Справял се със сметките с поддръжката на близки и не се оплаквал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР