Лили Иванова разпродаде и трите концерта в НДК седмица преди

...
Лили Иванова разпродаде и трите концерта в НДК седмица преди
Коментари Харесай

За Лили Иванова и изкуството без оцветители

Лили Иванова разпродаде и трите концерта в НДК седмица преди първия от тях. Новината си коства да бъде повтаряна, тъй като за най-голямото име в българската поп музика това се случва за поредна година. А напоследък потенциалът на зала 1 рядко се запълва.

Какво се случи на 8 декември? Четири хиляди възторжени фенове, 120 минути живо пеене, нова и напълно българска музика, нов тон, 10-минутен бис, изненади...
Лили още веднъж запя „ Детелини “, публиката полудя (СНИМКИ+ВИДЕО) Поп звездата поздрави собствен почитател от Мексико, пристигнал на концерта й край езерото в Панчарево
Щом светлините заблестят, ставам светлина... („ Този момент “)

Има една особена сила в залата преди всеки неин концерт. Тя е като мъгла и като воал, като нещо, което и усещаш, и виждаш, само че не можеш да обясниш какво е. То е като настръхване – от нещо хубаво, което ти следва. Като тръпката от упованието да се срещнеш с музиката и с изкуството без оцветители.

Когато Лили Иванова се появи на сцената, без даже още да е запяла, цялата тази сила се трансформира в електроцентрала и процесът стартира – взаимоотношението сред Нея и публиката. Това важи само за нейните концерти.

Знам, че тя лети... („ Бялата птица “)

И въпреки, че е крепко стъпила на земята, тя лети. И този полет е инфектиран. Вижда се в очите на хората. Всеки от тях лети, отвеян в собствен личен свят, въодушевен от песните й. Защото има единствено една крачка от това просто да пееш до съвършенството да докосваш с гласа си. Тази крачка се назовава страст. Ако по този начин се мери гений, то Лили е на две крачки пред всички останали.
Снимка: Даниел Димитров
„ Виж, какъв брой е дребен индивида и незабавно се мушна “, сподели с усмивка Лили откакто одобри кошничка с цветя от своя дребна почитателка. Момиченцето съумя да се промуши измежду хората и да се качи на сцената след една от песните. Този миг бе заплатен с бурни аплаузи.

Не времето лекува всички рани, а любовта... („ Шепот “)

Лили Иванова е измежду малцината реализатори, които могат да си разрешат да вършат концерт с 80 % нова продукция. И публиката отново е удовлетворена, и желае още и още.

Щастието е още по-голямо, когато чуе нещо остаряло и златно. И го получи – след „ За тебе бях “ – една от най-любимите песни на публиката, Лили запя „ Щурче “, след нея –„ Панаири “, и най-после – „ Детелини “.

Трите най-популярни нейни песни изправиха на крайници млади и остарели. Неостаряващият шлагер на Тончо Русев влиза в репертоара й след пауза от няколко години. Премиерата на новия аранжимент беше тази есен на Античния спектакъл в Пловдив.

Дъхът е учестен, пулсът е интензивен... („ Дантелената примка на нощта “)

Почти 17 години след фотосесията за „ Плейбой “, тя продължава да удивлява с метода, по който наподобява. Токчетата с невъзможна височина и дребната черна рокля са нейна запазена марка, само че те са единствено бонус към класата, която сервира посредством песните си един актьор на международно равнище.
Лили Иванова: Аз мога да оставя след себе си единствено творчеството си Примата на българската музика показа, че най-важна за нея е публиката
Не може да се подмине зашеметяващия театрален костюм, с който Лили се появи на първия от трите концерта в зала 1 на НДК. Минижупът, разкриващ съвършената й форма, беше като илюстрация на едно от новите части – за дантелената примка на нощта и за това по какъв начин „ всеки взор довечера в нея е събран “.

Новият албум „ Севдана “

Новият албум излиза във формата на грамофонна плоча с 10 песни, измежду които едноименния нов сингъл, също – „ Главна роля “, „ Мигът и любовта “, „ Бурната река “ и „ Бялата птица “. Двоен компактдиск събира 32 песни, в това число най-новите, както и добре познатите „ Ти пристигна “, „ За тебе бях “, „ Камино “, „ Невероятно “, „ Майка ми “. Към диска има две книжки – с текстове и с 24 фотоси от последните 10 години.
Снимка: Даниел Димитров
Новата продукция на Лили Иванова е налична и във всички цифрови платформи за музика, разясняват от екипа й. Музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио " ЛаТиДа " вземат участие в записите, до Лили Иванова са и по време на концертите й.
Снимка: Даниел Димитров
Интересна е историята на „ Севдана “. Стиховете са на Стефан Вълдобрев, а обработката – на Живко Петров. Нотите са сътворени през 50-те години на предишния век от огромния български композитор и вокален възпитател Георги Златев-Черкин (1905-1977 г.). Всъщност, това е пиеса за цигулка и пиано, и е в стратегиите на музиканти по целия свят. Заради опциите си, творбата по-късно се извършва и от квартети, и от цели оркестри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР