Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила

...
Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила
Коментари Харесай

Лили Иванова погреба сестра си в пълна тайна

Лили Иванова  Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във Варна, а по-късно работи е погребала скрито от всички сестра си Магда, която е с 2 години по-голяма от нея, научи „ Уикенд ” от сигурен източник. Естрадната примадона е спуснала осведомително ембарго по отношение на гибелта на кака си, тъй като не желала да се натоварва ненужно с страсти, които не й носят позитивен заряд.

Магда, най-близката родственица на изпълнителката на „ Детелини ”, „ Ветрове ” и още десетки безконечни шлагери, е издъхнала преди към година в приют. На личния състав, който се грижел за нея в тузарски дом за възрастни край София, също било неразрешено да се приказва по тематиката.

Лили Иванова  Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във Варна, а по-късно работи държала на поверителност, тъй като не желала толкоз персонален проблем да бъде обсъждан в медиите. Тя била безапелационна, че през годините по неин адрес било изписано какво ли не. Повече от написаното било цялостни фантасмагории, само че тя от дълго време не се обиждала, тъй като не желала да пада „ на толкоз ниско равнище ”.

Певицата изпратила сестра си в доста стеснен кръг, като на опелото в църквата на частен гробищен парк участвали единствено родственици – дъщерите и внуците на покойницата. Лили била безапелационна, че Магда би трябвало да бъде заровена в столицата, защото двете сестри към този момент нищо не ги свързвало с Кубрат, където в миналото имали дом и парцели – нищо че там са гробовете на родителите им.

Здравословните проблеми на Магда почнали преди години. За неволя тя претърпяла тежък пътен случай през 2016 година, откакто била блъсната от рейс пред входа на блока си в столичния квартал „ Банишора ”.

Възрастната жена претърпяла комплицирана интервенция, а единият й крайник бил строшен на няколко места. Въпреки положените старания, тя по този начин и не могла да се възвърне. Ходенето й било мъчно, страхувала се, че ще падне и не желала да излиза от гарсониерата, която била подарък от звездата на българската сцена за каката.

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разтърсена и физически, и душевен. От всякъде личало, че не може да се оправя сама с живота, нито да се грижи за себе си. Двете й дъщери Мария и Радмила полагали грижи за майка си в първите месеци след случая, само че и за тях било доста мъчно и натоварващо.

Сестрата на Лили Иванова  Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във Варна, а по-късно работи се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела, разказвала за болежките в другите елементи от тялото й. Проявявали се и първите признаци на деменция. Това наложило Лили Иванова  Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във Варна, а по-късно работи да свика фамилния съвет и с племенничките да вземе решение да настанят Магда в приют. Така всички били задоволени и спокойни, че 24 часа в денонощието за нея има кой да се грижи.

Въпреки нежеланието си, Магда била призната в дом за възрастни, само че отдалеко си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, различен път говорела, трети път миксирала мемоари или разказвала неща, които било подозрително, че са се случвали. С времето станала извънредно мъчно преносима. Налагало се санитари да я обръщат, с цел да не се находища и да не получи декубитални рани.

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала много изострен изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си били смирена и като че ли вътрешно очаквала, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

Лили приела метафизичен тъжната новина и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои приятели да проучат за подобаваща компания, която да пази поверителност и да не дава публичност, че подготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

Единственото, за което певицата съжалявала било, че Магда по този начин и не се съгласявала да води разточителен живот приживе. Вместо да се шири в огромен апартамент, тя си харесала гарсониерата в „ Бнишора ” и малко откакто овдовяла, се преместила дефинитивно в София.

През годините връзките сред двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала метода на живот на сестра си, която в търсеното на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела непретенциозно и по този начин не опознала различен мъж с изключение на брачна половинка си, който обичала безусловно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала съществени финансови проблеми и даже продавала корнишони на пазара, с цел да закрепи двата края.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР