Лили Иванова е занесла старите си мебели в родния Кубрат,

...
Лили Иванова е занесла старите си мебели в родния Кубрат,
Коментари Харесай

Лили занесе старите мебели в Кубрат

Лили Иванова е занесла старите си мебели в родния Кубрат, откъдето потегли тазгодишното й турне на 14 април. Това разкри Здравко Вутов, шеф на отдел „ Просвета и просвета “ в община Кубрат. С мебелите и столовете е обзаведена залата, в която се образоват локалните музикални гении. Купено им е и ново пиано, а певицата е дарила своята аудиосистема, която да употребяват в заучаването на песните. Колекция от фотоси и плакати пък красят стените. „ Надяваме се децата, които се образоват в школата по изкуства, да вземат образец от нейния звезден път и някой ден да имаме неин правоприемник “, съобщи Вутов и добави, че в специфична секция в библиотеката на кубратското читалище се съхраняват и дарените преди две години книги от персоналната сбирка на Лили. Стотиците томове литература са от разнообразни браншове на знанието, като част от тях са с подпис за певицата, уточни още специалистът.

Уникалните мебели Лили Иванова демонстрира за първи път през 1979 година Тогава в чест на 40-годишния й празник (официално) „ Балкантон “ пуска втората й двойна грамофонна плоча. Водеща ария в него е мелодията на Тончо Русев по стихове на Надежда Захариева „ Моят град “, отдадена на родния й Кубрат. За фотосите на обложката певицата е избрала личния си дом. До този миг тя е показвала единствено камината (на корицата на албума с шлагера „ Експрес танго “) и терасата (на първия дуетен албум с Асен Гаргов). Тогава за първи път в голям брой фотоси разкрива и останалата част от хола си. На централната корица са поставили звездата по какъв начин чете писма от фенове, кръстосала елегантно крайник върху крайник на неповторимо кресло. На задната обложка са сложени цели 9 фрагмента, три от които черно-бели. На един от тях Лили приказва по домашния си телефон, който в този момент наподобява ретро, до момента в който обичаното й кученце скача върху ръката, на друго фото е седнала на пода, тъй че да се види ефектният й килим. Фотографът даже е качил певицата върху скрина, както я е щракнал и до момента в който си поставя очна линия пред огледалото на тоалетката.

Така суперзвездата на българската сцена задоволява малко от любознанието на феновете си да покаже част от вкъщи си. Три години по-късно и списание „ Наш дом “ й гостува в жилището на последния етаж на „ Оборище “ 33 в София и прави специфичен фоторазказ за покоите на музикалната кралица. От него излиза наяве, че в антрето има огромно огледало, обградено от бели кози кожи, а съчетанието на бяло със зелено доминира в целия дом. Основната мебелна група за сядане е ситуирана против камината. Тя се състои от ниски канапета с резбована дървена част и тапицерия в прелестен сиво-зелен цвят. Масичките с бели мраморни плотове, картините на Светлин Русев, издържани в светла гама с превес на бялото, огромното огледало над камината – всичко тук основава чувство за успокоение и акцентира изобилието на светлината, която залива цялата дневна. Върху зеления мокет и тук са постлани килими с бял и зелен орнамент, стените са бели. „ Бялото е обичаният ми цвят. Бих желала да имам бял мокет и върху него килими в бяло, розово и синьо, само че това е мъчно да се осъществя. Харесвам дома си подобен какъвто е в този момент, само че не изключвам опцията от бъдещи промени. Промените от всевъзможен тип съгласно мен са нужни на хората ”, споделя примата пред „ Наш дом “.

С рухването на демокрацията Лили Иванова фактически трансформира и интериора на дома с и дружно с политическите си убеждения – от алена снаха на Пеко Таков става първа на синия протест на Съюз на демократичните сили пред „ Св. Александър Невски “, след това учредява и придвижването на цар Симеон Втори. В домашния уют залага на френския барок и италианските мебели, а вместо килими в бяло, розово и синьо, доминират златните цветове, в звук със статута й на легенда в българската музика. Като такава Лили си поръчва и същински престол, на който седи само тя. Според осведомени цената му е 12 хиляди евро. Именно от това кресло Иванова за пръв път изиска в ефир 100 000 евро от Кеворк Кеворкян, с цел да направи общо изявление с нея и Слави Трифонов.

Лили Иванова е дала нейни средства за ремонта на гримьорната в читалището в Кубрат, където пя онази вечер, разкри още Здравко Вутов. Вече 20 години тя е „ почетен жител на Кубрат “. В пешеходната зона в центъра на града, където е била родната й къща, има „ Алея на младите гении “. Дръвчетата там са засадени през годините от дребните артисти, участници в състезанието „ Медни гласчета “. За хората от Кубрат Лили Иванова е звезда във всевъзможен аспект. Всички обаче са на мнение, че тя би трябвало по-често да си идва в родното градче. Те ще се радват доста, в случай че естрадната прима провежда още един концерт в родния си град, писа " Телеграф ".

На първия концерт от турнето за сефте от доста време Лили пя с панталон , а не с нормалната си къса пола, поради която нормално отнася рецензия, че се облича като ученичка на своята съвсем 83-годишна възраст. Разбира се, още веднъж заложи на черния цвят в облеклото си, като по блузата й както и на по-младите й колежки от „ ЛаТиДа “ блещукаха сребърни влакна. „ Защо все в черно в последно време? Не ти отива това черно. Бъди постоянно бяла птица! “ - недоволстваха феновете й във Facebook. На концерта участва и цялото управление на община Кубрат. Кметът Алкин Неби показа, че правят оценка жеста националното турне на Лили Иванова да тръгне точно от Кубрат, а с китки се регистрираха градоначалниците на Завет, Цар Калоян, Ловница и Самуил.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР