Лили Иванова е сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат.

...
Лили Иванова е сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат.
Коментари Харесай

Лили Иванова е сред първите дарители на опожарената библиотека в Кубрат

Лили Иванова е измежду донорите за опожарената библиотека в Кубрат. В своята страница във Facebook естрадната прима изрече сърдечна признателност на своите другари за бързата реакция и съпричастността, с чиято поддръжка ще бъдат закупени и дарени шест хиляди нови книги на детския отдел в библиотеката в родния ѝ град Кубрат.

Вчера огромен пожар унищожи детския отдел на читалищната библиотека в родния град на най-голямото име в българската поп музика. Сигналът за случая е бил подаден малко след 11:00 ч. от библиотечни чиновници, написа Българска телеграфна агенция.



" Всеки искащ да подари книги или средства, може да се свърже с НЧ " Св. Св. Кирил и Методий - 1891 ", гр. Кубрат, за контакт: 0898954090 ", написа още Лили Иванова във Facebook.

През идната седмица ще бъде оповестена дарителска сметка, по която да постъпват финансови средства от донори. Желаещи да дават най-вече детска литература би трябвало да подаряват чисто нови книги или такива, които са в положително положение. Помощ читалището ще търси и за другите породени вреди от наводнението при потушаването на пожара, което съществено е увредило и таванската мазилка на долния етаж.

Миналата година Лили Иванова подари книги на библиотека в Кубрат. Стотици томове литература от нейната персонална сбирка бяха предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се допрян и срещнат с нови заглавия и трендове в литературния свят. Сред художествената, световна, справочна, съвременна и друга литература доминират биографии на международни водачи и известни персони като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с подпис на певицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР