Лилавите шампоани са предназначени да тушират жълтеникавите оттенъци. Свикнали сме

Лилавите шампоани са предназначени да тушират жълтеникавите оттенъци. Свикнали сме ...

Може ли да използвате лилав шампоан, ако не сте руси?


Лилавите шампоани са предназначени да тушират жълтеникавите оттенъци. Свикнали сме да смятаме, че те са подходящи за употреба само от жени с руса и изрусена коса. Дали това е така?Това, което може би много жени не знаят, е че лилавите шампоани могат да се използват и при кестеняви и кафяви цветове на косата. В смесите от пигменти в тези бои се съдържа червена багра, която с течение на времето започва да изпъква и да доминира над основния цвят, който сте избрали. Ако не искате този ефект, можете да използвате лилав шампоан за туширане на червените пигменти. Той успешно матира цвета и прави косата отново като след фризьор.Лилавите шампоани са подходящи и за прически със смесени цветове, например балеаж или омбре. При тези типове цветово оформление на косата се съчетават руси и кестеняви тонове. И в двата случая матирането е желан ефект. Ето защо лилавият шампоан е много подходящ продукт за тази цел.Червеникавият пигмент се случва, когато боядисаната коса започне да изсветлява под влиянието на слънцето, атмосферните условия, измиването на косата с различни продукти, както и хлорът в басейните, ако посещавате такива. Именно в такива случаи лилавият пигмент в специалните матиращи шампоани има за цел да неутрализира този нежелан ефект и да се бори с пожълтяването и почервеняването на косата.

Как правилно да използвате лилав шампоан?

Използвайте лилавия шампоан според указанията на опаковката. Той не изсветлява цвета на косата, затова не се притеснявайте, че ще направи кестенявия ви цвят по-светъл. Има свойството да матира съществуващите тонове върху косата. Озарява цвета, връща жизнеността му, потиска нежеланите жълти и червени оттенъци.

Лилавият шампоан обикновено се нанася след измиване и се оставя да подейства няколко минути в зависимост от това доколко искате да матирате нежеланите оттенъци.

Честотата на употреба зависи както от продукта, така и от цвета на косата ви. Някои продукти са предназначени за ежедневна употреба, други не се препоръчват за често прилагане върху косата. Винаги четете етикетите подробно и съобразявайте избора на продукт с вашия уникален цвят на косата.

Източник: az-jenata.bg