Ликвидирането на Касем Солеймани е най-смелият и най-правилен акт, който

...
Ликвидирането на Касем Солеймани е най-смелият и най-правилен акт, който
Коментари Харесай

Иракски кореспондент у нас похвали САЩ за ликвидирането на Сюлеймани

Ликвидирането на Касем Солеймани е най-смелият и най-правилен акт, който се взема в последните 40 години от страна на Съединени американски щати, съобщи специалистът по Близкия изток Мохамед Халаф в ефира на БНР.

Според него с убийството на водача на иранските сили "Кудс " разпоредбите на играта се трансформират коренно.

„ С този удар Съединени американски щати пращат едно мощно обръщение към аятоласите в Техеран, на Революционната армия и на наследника на Солеймани – Есмаил Гаани – че отсега-нататък всякакво нарушаване, ликвидиране на американски жител, боец или посягане към американските ползи в Ирак, региона и други страни, ще бъде последвано от унищожителен удар “, разяснява Халаф.



Той добави, че иранците повече не могат да се крият зад прокси организации в региона, създавани и въоръжавани от тях в продължение на години.

„ Американците са получили информация, че идването на Солемайни в Багдад цели образуване на още един взлом на посолството на Съединени американски щати в иракската столица и да се провежда сходна на заложническата рецесия в американското посолство в Техеран през 1979 година ", сподели още специалистът. И добави, че другата съществена цел на Касем Солеймани била образуване на прелом в Ирак и завладяване на властта посредством лоялните му проирански милиции и партии.

Сериозен ирански отговор към Съединени американски щати няма да има, не чакам апокалиптични сюжети, които предвиждат някои анализатори, сподели още Мохамед Халаф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР