Лихвите по кредитите ще започнат да растат през 2019 година,

...
Лихвите по кредитите ще започнат да растат през 2019 година,
Коментари Харесай

Управителят на БНБ разкри ще растат ли лихвите по кредитите!

Лихвите по заемите ще стартират да порастват през 2019 година, само че това ще бъде равномерен и добре ръководен развой. Тази позиция изрази шефът на Българска народна банка Димитър Радев, написа " Стандарт ".
Той уточни, че депозитите в банките към този момент надвишават 71 милиарда лв., а общият размер на заемите е към този момент 53 милиарда лв.. Димитър Радев не се ангажира със мнение дали през идната годината България ще влезе в чакалнята на еврозоната, само че разясни, че до формалното влизане във валутния съюз левът ще остане закрепен към еврото.

„ През 2018 година няма да има внезапни придвижвания в нивото на лихвите. Това, което обаче незабавно би трябвало да се каже, е, че централните банки навлизат в интервал на нормализиране на паричната политика. Едно от нещата, които са свързани с това нормализиране на паричната политика, е увеличението на лихвите. Това, обаче, ще стартира през 2019 година и ще бъде един доста равномерен и добре ръководен развой ", уточни Радев.

На въпрос дали в този момент е времето за взимане на заем, той беше сбит:

„ Който взима заем, счита, че е най-хубавото за него ", сподели той.

„ Когато приказваме за лихвените нива, аз имам поради лихвените нива, както по депозит, по този начин и по заеми. Без внезапни придвижвания 2018 година, гладко повишаване, което ще стартира не по-рано от 2019 година ", добави той.

По мотив настоящата тематика за биткойните, той ги дефинира като стока, с която се спекулира, а не пари.

„ Това, което би трябвало да се каже, е, че един ден банките може да издават цифрови пари. Това ще бъдат същински пари, единствено че в цифрова форма. Единственото общо сред тези цифрови пари, които ще бъдат издавани от централните банки, и биткойна, е технологията, която е авангардна. Няма никаква друга аналогия, тъй че биткойнът не може да размени парите ", сподели още Димитър Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР