Лихвите по кредитите могат да се увеличат двойно до края

...
Лихвите по кредитите могат да се увеличат двойно до края
Коментари Харесай

Край на евтините заеми: Ще скочи ли двойно лихвата по кредит...

Лихвите по заемите могат да се усилят двойно до края на идната година. Това предвиждат анализатори на пазара след повишаване на заемите за потребителите в Европа и Съединените щати. Така от междинни равнища от 2.5% - лихвите могат да доближат 4-5 на 100 през 2023 година Пореден знак за повишаване на заемите пристигна преди дни, откакто Българска народна банка разгласи внезапно покачване на главната рента в страната, заяви NOVA.

Идва ли краят на евтините заеми и с какъв брой ще се покачат вноските по ипотеките от идната година?

„ Целта на банките е да се овладее високата инфлация, което неизбежно ще се отрази и на цената на заемите за потребителите в България. Спорно е какъв брой бързо и какъв брой внезапно ще се случи това, само че клиентите би трябвало да са наясно, че това нещо следва ”, сподели кредитният специалист Борис Димитров.

Колко бързо и какъв брой внезапно - ще зависи от това кой показател употребява определената от нас банка при установяване на равнищата на лихвите по заемите, които отпуска.

Първи резултатът от по-скъпите заеми ще усетят клиентите на банките, при които лихвите зависят от показателите: EURIBOR и главната рента в страната. Въпреки че тези заеми са малцина: при тях вноската може да се увеличи още от 1 януари, защото тези два индикатора към този момент вървят нагоре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР