Лихвените проценти по жилищните кредити, отпускани от банките в България,

...
Лихвените проценти по жилищните кредити, отпускани от банките в България,
Коментари Харесай

Лихвите по ипотеките регистрираха ново понижение

Лихвените проценти по жилищните заеми, отпускани от банките в България, не престават да се намаляват, демонстрират последните отчетни данни на Българска народна банка към края на февруари.

През февруари банките са отпускали жилищни заеми при междинна рента от 2,79%, което е с 0,18 процентни пункта по-малко в съпоставяне със същия месец на 2020 година Общият годишен % на разноските, който включва и таксите за утвърждение, разпределяне и обслужване на задължението, е към този момент 3,09% при заемите за придобиване на жилище, което е с 0,16 процентни пункта намаляване на годишна база.

След като през 2020 година беше регистриран връх на размера нови жилищни заеми, в този момент следим известно намаляване. През миналия месец банките у нас са отпуснали жилищни заеми на обща стойност от 316 млн. лева Това е с 8% по-малко в съпоставяне със същия месец на 2020 година

Средните лихви на потребителските заеми са 7,62%, с 0,30 процентни пункта по-малко спрямо 2020 година

Българските семейства са изтеглили към 490 млн. лева нови потребителски заеми в границите на месеца, с към 4% по-малко спрямо февруари 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР