Лихвата, която се дължи от физически лица за забавени плащания

...
Лихвата, която се дължи от физически лица за забавени плащания
Коментари Харесай

Наказателната лихва за задължения към държавата пада

Лихвата, която се дължи от физически лица за забавени заплащания към страната, да падне двойно, оферират депутати от ръководеща коалиция. Това излиза наяве от импортирани в Народното събрание промени в Закона за отговорностите и договорите.

В момента при просрочие се заплаща главният лихвен % плюс 10 на 100 надбавка. Предложение е надбавката да се смъкна на 4%, когато задълженията са на физически лица, и на 8% за тези на бизнеса.

В претекстовете на вносителите се показва, че свалянето на наказателната рента ще облекчи ситуацията на хората, които са изпаднали в усложнение на фона на покачващите се цени на силата и храните, заяви " ".

Запазването на сегашната ставка превръщало наказателната рента в санкционна, а не служела за обезщетение за страната, се показва още в претекстовете.

Промяната в закона е част от пакета ограничения, които ръководещите приготвят за справяне с високите цени. За свалянето на наказателната рента очевидно е реализирано единодушие, за разлика от други ограничения като понижаване на Данък добавена стойност и таван на цени, които занапред ще се разискват.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР