Лихвари пребиват длъжниците си. Следва ексклузивен разказ на жертви на

...
Лихвари пребиват длъжниците си. Следва ексклузивен разказ на жертви на
Коментари Харесай

Смразяващи кръвта разкази на жертвите на циганските барони-лихвари Мето и Трайчо ВИДЕО

Лихвари пребиват длъжниците си. Следва извънреден роман на жертви на незаконната група, за която се заприказва в една от последните акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столицата.

Бандата на ромските барони Мето и Трайчо пребивала грубо и отнемала принудително парцели от хора, на които давали заеми. И освен - присвоявали непознати обществени помощи и търгували с дрога.

„ Долните ми зъби и горните са избити с железна бухалка, от Методи и от Трайко Стоянов”, споделя Иван Борисов, представен от Нова телевизия.

Пострадалите са жертви на Трайко Стоянов, Методи Димитров и техни доближени. БЛИЦ напомня, че

По данни на проверяващите, в продължение на 6 години, задържаните са се занимавали с лихварство, пребивали са длъжници, отнемали са принудително парцели и са пласирали дрога в няколко столични квартала. Има данни, че са печелили и от бизнес с проститутки.

„ Те са се занимавали безусловно с всичко, което генерира непозволен доход”, съобщи Валентина Маджарова, административен началник на профилираната прокуратура.

Основните им приходи били от лихварство, считат проверяващите. Сочените за тартори на групата- Мето и Трайчо имали заложни къщи и компании за бързи заеми, в няколко столични квартала. За да получат заем, клиентите им трябвало да им трансферират жилищата си.

„ Когато имаш потребност от заем, пари, дават дребна сума, само че при изискване, че си трансферирал парцела на тяхно лице, с цел да ти провиснал мечтаната сума. И към този момент владението на парцела е в техни ръце, без значение дали ще си издължиш заема или не.

Когато пристигна периода да си погаси, те му споделят, че е изгорен имотът”, споделя един от пострадалите, поискал анонимност.

„ Едно момче отиде при тях и споделя, залагам си жилището, желая 5 000 лева, да си купя такси и да си работя. Те му дават 5000 лева, той си трансферира жилището и на другия ден, те го продават тоя апартамент, а момчето продължава да си заплаща лихви. И когато схваща, че апартаментът му е продаден, отива там за скандал, обаче те го пребиват и той си млъква по тоя случай”, съобщи Иван Борисов.

Останалите без жилища са десетки, само че от боязън, не всички са се оплакали в полицията. Иван Борисов също твърди, че е излъган от Мето и Трайчо. Закъснял с вноските си по заема и посредством частен правосъден реализатор двамата му взели къщата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР