Lidl обясни защо храните в България са по-скъпиВисоките цени на

...
Lidl обясни защо храните в България са по-скъпиВисоките цени на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Lidl обясни защо храните в България са по-скъпи; „ТЕЦ Марица изток 2“ замърсява незаконно

Lidl изясни за какво храните в България са по-скъпи
Високите цени на питателните артикули се дължат на цялост от фактори, а не на изкуствено завишение. Ритейл секторът печели от оборот, а не от високи цени. Това споделят от „ Лидл България “, които през днешния ден направиха специфична конференция с управлението на сдружението, на която обясниха по какъв начин се образуват цените в техните магазини и каква е повода за високите цени у нас.
Прокуратурата ще ревизира дейностите на страната против растежа на цените
Прокуратурата ще ревизира дали дейностите на страната за ограничение на инфлацията и растежа на цените на главните артикули у нас не опонират на закона. Това излиза наяве от известие на Върховна административна прокуратура (ВАП).
СОС изиска държавното управление да реалокира Паметника на Съветската войска, само че то не бърза (галерия)
Столичният общински съвет изиска унищожаване на Паметника на Съветската войска от центъра на София. Монументът обаче ще бъде изместен, единствено в случай че страната реши да предприеме дейности, защото той е държавна благосъстоятелност. Решението на СОС бе взето след близо 2-часови диспути, само че и митинги в отбрана на монумента от сутринта. Стигна се до напрежение, а постройката на „ Московска 33 “ бе замеряна с яйца.
Съдът на Европейски Съюз: Държавната „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ замърсява нелегално
България нарушава европейското законодателство за нездравословните излъчвания, позволявайки на държавната „ Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 “ да нарушава екологичните правила за серен диоксид без краен период и без проект за справяне с нездравословните излъчвания. Това е заключението в разпореждане на Съда на Европейския съюз, оповестено през днешния ден. Решението е взето след отправено питане от Върховния административен съд (ВАС) по дело, заведено от екологичните организации „ Грийнпийс България “ и „ За Земята “.
Българите избавят парите си с екзотични екскурзии
Инфлацията накара доста хора да влагат в покупката на парцел за избавяне на средствата си. Оказва се обаче, че това не е единственото решение на спешната обстановка, което са намерили българите. Наблюденията на някои туроператори, които провеждат екскурзии до едни от най-екзотичните острови, като Сейшелите, демонстрират, че българите са почнали да пътуват все по-често до екзотични дестинации и да влагат средства точно в прекарвания.
Национална агенция за приходите пусна новите автоматизирани данъчни заявления
Националната организация за приходите разгласява новите автоматизирано попълнени от нея данъчни заявления за физически лица. Те към този момент са налични в Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите за потребителите, които разполагат с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).
Дългоочакваният нощен трен European Sleeper потегля през май
Промяната на метода, по който пътуваме, е опцията ни да понижим въглеродния си отпечатък. Например, полетът от Лондон до Париж отделя 14 пъти повече CO2 излъчвания от пътуването с трен. За благополучие множеството страни в Европейски Съюз влагат в железници, които обезпечават по-добри и по-бързи връзки от всеки път. Пътуването с трен става още по-привлекателно с помощта на нов нощен трен, който ще се движи из Европа напълно скоро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР