Lidl инвестира 90 милиона лева в разширението на складовата си

...
Lidl инвестира 90 милиона лева в разширението на складовата си
Коментари Харесай

90 милиона лева инвестира Lidl в разширението на складовата си база в Равно поле

Lidl влага 90 милиона лв. в разширението на складовата си база в Равно поле. Новоизградената част е 16 000 кв. м., с което общата застроена повърхност доближава 53 000 кв.м. Така логистичният център става най-голямата складова база на Lidl в страната.

Разширението е резултат от устойчивата агресия на Lidl през годините. Само през миналата 2022 компанията откри 6 нови магазина в страната, някои от които в нови градове като Ботевград. Направената инвестиция в логистична инфраструктура ще способства за още по-ефективни и усъвършенствани процеси, което ще бъде в изгода както на доставчиците, по този начин и на клиентите на Lidl. По този метод веригата ще продължи да подсигурява на своите консуматори свежи и висококачествени артикули на преференциална цена.

Новоизграденото уголемение е с ново LED осветяване, с помощта на което на годишна база ще се пестят над 750 000 kWh електрическа енергия. То е оборудвано и с нова охладителна система, която ще поддържа нужния температурен режим за разположенитe вътре свежи браншове – плод и зарзават, месо и охладени артикули. Изградени са и 47 нови рампи, c ĸoeтo общият им брой става 163. Това значи, че при цялостен ĸaпaцитeт на работа общият брой ĸaмиoни, ĸoитo ще минават през складовата база дневно, ще наброява 225, а в склада ще могат да се обработват 5500 палета на дневна база.

В резултат от разширението на логистичния център компанията откри и 40 нови работни места. Към днешна дата в складовата база работят над 230 чиновници от София, Перник, Ботевград, Ихтиман и околните обитаеми места.

Строежът на разширението лишава 2 години. Въпреки провокации като войната в Украйна и дефицитът на материали екипът на веригата, дружно с основния реализатор на плана Аргогруп Екзакт, съумяват да го завършат в период.

От всичките общо 115 магазина логистичната база в Равно поле дава отговор за ежедневното зареждане на 58 магазина в 22 града в Западна България и София. Построена през 2009 година, тя е първата складова база на Lidl в страната. Втория си логистичен център компанията открива през 2017 година в с. Кабиле, Ямбол, като неговата застроена повърхност е 50 630 кв.м.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР