Лидл България откри годината за поредната група ученици в програмата

...
Лидл България откри годината за поредната група ученици в програмата
Коментари Харесай

За девета поредна година посрещаме ученици да се обучават и работят в Лидл България

Лидл България откри годината за следващата група възпитаници в програмата си за дуално образование. Те ще се образоват за специалностите Икономист и Спедитор-логистик, а 60 представители на компанията ще бъдат техни ментори по време на образованието.

Практиката в действителна работна среда като част от дуалното образование се организира в XI и XII клас. Основните правила, които наставниците от Лидл България ще ползват в работата си с младежите през този развой, са създаване на доверие, регулярни  разговори за противоположна връзка на база проект за образование, поддържане на баланс образование и работа, периодично повтаряне на доктрина и процедура, шерване на положителни практики и кариерно консултиране.

„ Ролята на наставника е като на родител, единствено че в образованието и работата “, показа Петра Христова, една от ученичките, приключили сполучливо дуално образование, а тази година и двумесечния си летен стаж в Стажантската стратегия на Лидл България. Благодарение на дуалното образование в Лидл България, тя е съумяла да разбере каква е динамичността на бизнеса, да реши каква да е нейната компетентност в бъдеще и какво е професионалното ѝ предопределение.

 За девета поредна година посрещаме възпитаници да се образоват и работят в Лидл България

Данните демонстрират, че програмата е била сполучлива и за останалите възпитаници, приключили програмата –  90% от тях познават напълно филиалните и складови процеси. Повечето младежи дават отлична оценка на екипната работа, отношението към тях и готовността за поддръжка. Те припознават културата на Лидл България като близка до тях и схващат какво значи да си част от мощна организация, оценена като топ шеф.  Учениците споделиха, че са избрали за образование Лидл България, тъй като в компанията намират богат избор от кариерни благоприятни условия.

За да се приготвят за новата обучителна година, 60-мата наставници и учениците от дуалните класове се срещнаха за обмяна на опит и положителни практики на специфична мотивационната среща, която мина под мотото „ Вдъхновение за триумф “.

„ Доверието се построява от първия ден. Спазването на личните правила, ежедневната поддръжка и внимание, салдото доктрина – процедура, похвалата и взаимното почитание ще ви трансфорат в ролеви модел за ученика ”, показа с наставниците Мария Йорданова, началник на плана „ Дуална форма на образование “ в Лидл България.

Лидл България е една от първите компании, която от 2015 година дава опция за дуална форма на образование в действителна работна среда. С програмата си за дуално образование се старае да бъде покрай Поколението Z, да схваща, образова и да приготвя екипите си  за пълноценна връзка с тях, а младежите – за градивно развиване като персони и хора, подготвени за кариерно осъществяване.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР