Лидл България изтегля от пазара количествата от продукт червени ябълки,

...
Лидл България изтегля от пазара количествата от продукт червени ябълки,
Коментари Харесай

Отровни ябълки изтеглят от щандовете

Лидл България изтегля от пазара количествата от артикул червени ябълки, в които е засечен нездравословен за здравето пестицид. Запитване на “Труд ” откри, че рисковия плод е с български генезис. Това значи, че най-вероятно такива ябълки има и в други търговски обекти на страната. “Тъй като не може да се изключи риск за здравето на потребителите, не се предлага потреблението на продукта от тези партиди ”, се споделя в известия до клиентите, които са на всички каси на Лидл.

“Ние сме единствената верига, която прави максимален брой проучвания за пестицидни останки и при най-малки отклонения стоката се връща на производителя и най-често тя не стига до щандовете за продажба ”, това съобщи Елица Георгиева, началник “Корпоративни връзки ” на Лидл. Компанията афишира, че резултат от тестване на продукта е посочил повишени стойности на пестицидния излишък хлорпирифос.

Червените ябълки са били предлагани в опаковка от 2 кг. От Лидл неотложно са извадили стоката от продажба. Продуктите са били по щандовете от 15 до 20 август. А до 4 септември клиентите могат да връщат рисковите ябълки и даже без касова записка да им възвръщат сумата от покупката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР