Лидл България има намерение да премине изцяло към зелена енергия

...
Лидл България има намерение да премине изцяло към зелена енергия
Коментари Харесай

Лидл България преминава изцяло на зелена енергия в магазините си през 2022 г.

Лидл България има желание да премине напълно към зелена сила от март 2022 година във всички свои магазини, логистични центрове и административни здания, а до 2030 година да понижи оперативните си излъчвания с 95%. Това оповестиха през днешния ден от компанията, потвърждавайки на локално равнище климатичните цели на корпорацията Schwarz Group, част от която е и Lidl. Те са публично одобрени от самодейността Science Based Targets (SBTi) - световен стандарт за корпоративни дейности в региона на нисковъглеродната стопанска система.

Schwarz Group си е сложила за цел да понижи оперативните си излъчвания с 55% до 2030 година по отношение на 2019 година, с което ще допринесе  за ограничението на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий, в сходство с задачата на Парижкото съглашение за климата. Като един от най-големите търговци на хранителни артикули и част от Schwarz Group, Lidl се ангажира със лични научно основани климатични цели, които се основават на методологията на SBTi и способстват за постигането на заложените за цялата група цели. Стратегията за климата на компанията включва амбициозни ограничения в три съществени насоки – отбягване, понижаване и компенсиране на излъчванията в магазините на компанията и във веригите за доставки, с цел да окаже позитивен принос за запазване на климата.

Списъкът с климатични цели на Lidl на световно и локално равнище, включва:

● Намаляване на оперативните излъчвания във всички страни на Lidl с общо 80% до 2030 година, спрямо 2019 г.  Лидл България поддържа тази мярка, като си слага за цел да понижи въглеродните си излъчвания с 95% до 2030 година, спрямо 2019 година

●  Преминаване към 100% зелена сила от 1 март, 2022 година във всички магазини, логистични центрове и административни здания на Lidl във всички страни. Лидл България удостоверява готовността си да съблюдава изцяло този ангажимент в поставения период.

● Постигане на въглеродна индиферентност на световно равнище от 2022 година във връзка с оперативните излъчвания

● Тъй като по-голямата част от въглеродния отпечатък на Lidl се дължи на производството на артикули, компанията също си слага за цел до 2026 година доставчиците, виновни за 75% от въглеродните излъчвания във веригата на доставки на интернационално равнище, да дефинират и свои лични климатични цели, които да бъдат в сходство със Science Based Targets и да допринесат за общите цели на компанията.

" Поставихме си амбициозната цел да понижим въглеродните излъчвания от оперативните действия в страната с 95% до 2030 година, спрямо 2019 година За да реализираме тази цел, разработихме национална тактика, която включва редица ограничения, измежду които прекосяване към 100% зелена сила, потребление на естествени хладилни сътрудници в магазините ни, понижаване на питателните боклуци и доста други. С тази сериозна крачка ние се причисляваме към дейностите на групата за запазване на климата и към визията за едно по-добро на следващия ден за всички нас ”, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР