Лидл България е първата голяма верига магазини в страната, която

...
Лидл България е първата голяма верига магазини в страната, която
Коментари Харесай

Да се грижиш за опазване на климата, докато пазаруваш: Lidl е първият ритейлър с климатично неутрални продукти у нас

Лидл България е първата огромна верига магазини в страната, която показва на пазара климатично неутрални артикули. По този метод компанията дава на клиентите си опция интензивно да способстват в битката с световното стопляне, като вършат резистентен избор, до момента в който пазарят. Новата гама артикули е една от ограниченията, които ритейлърът подхваща на световно равнище по отношение на новата си тактика за запазване на климата.

Климатично неутралните артикули под личната марка Vemondo могат да бъдат открити във всички магазини на Lidl в интервала 26.07 – 8.08. Те включват вегански и вегетариански хранителни артикули, щадящи околната среда. Генерираните въглеродни излъчвания от тяхното обработване, произвеждане и превоз са обезщетени от Lidl посредством подкрепяне на приети и сертифицирани по интернационалните стандарти планове за запазване на климата, биоразнообразието и ресурсите.
 Продукти с идея на фермерския пазар на Lidl Продукти с идея на фермерския пазар на Lidl
За първи път на фермерския пазар на Lidl посетителите ще могат да открият и артикули с идея на WWF (Световен фонд за дивата природа)....

“Климатичните промени са сериозна опасност за човечеството и изискват дейности на всички равнища в обществото. С климатично неутралните артикули лична марка даваме  една устойчива опция за нашето по-добро на следващия ден. Тази стъпка е част от научно обоснованите ограничения, заложени в климатичната тактика, която обявихме единствено преди две седмици. По този метод затвърждаваме нашия ангажимент като виновна компания да си слагаме амбициозни цели във всички аспекти на нашия бизнес – от процесите и плановете до предлагането на артикули, щадящи околната среда “, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Освен допринасящи за запазване на околната среда, климатично неутралните артикули Vemondo са и качествена хранителна опция за веганите и вегетарианците и са подобаваща разтоварваща храна за феновете на месо. Потребителите, които тази седмица пазарят в магазините на Lidl могат да закупят вегански салам, три типа вегански бисквити, веганска соева напитка или веган хапки. Lidl предлага и веган песто, което може да се комбинира с разнообразни салати и сосове. Или да се добави към веганската прясна паста, която се предлага в три разновидности.

Сред новите артикули има и вегански пръчици с доматен дип или панирани, а също и веганска пица, авансово запечена на каменна пещ, както и неустоими веган фалафели. Кремовете за мазане с тофу и био веган пастетите са подобаващи за старт на деня или за лека следобедна закуска. А веганския цеден йогурт с плодове, както и ваниловия сладолед са едни от най-новите десертни избори, които да освежат лятото.

Предстои компанията да проучва спомагателните благоприятни условия в дълготраен проект за отбягване, понижаване и компенсиране на въглеродните излъчвания във веригата на доставки, тъй че в бъдеще да предложи още климатично неутрални артикули. Те ще станат част от устойчивия подбор на Lidl, дружно със сериите артикули като органичните и сертифицирани FairTrade шоколадови произведения от отговорно отглеждано какао, заместителите на месо и районните артикули.
 Лидл България получи „ Златно сърце “ за цялостното си отговорно обществено държание Лидл България получи „ Златно сърце “ за цялостното си отговорно обществено държание
Лидл България завоюва премията „ Златно сърце “ за цялостното си отговорно обществено държание в седмото издание на годишния...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР