Лидл България дарява 28 847 лева за изпълнението на четири

...
Лидл България дарява 28 847 лева за изпълнението на четири
Коментари Харесай

Лидл България дарява 28 847 лева за изпълнението на граждански проекти в Южен Централен регион  

Лидл България подарява 28 847 лв. за осъществяването на четири цивилен плана в Южен Централен район по програмата „ Ти и Lidl за по-добър живот “. Всички те плануват начинания в областите обучение, просвета и историческо завещание и околна среда. Целта им е да подобрят изискванията на живот на локалните общности.

Сред плановете в района, които ще получат поддръжка, е „ Наследство “ на Образцово национално читалище „ Св. Св. Кирил и Методий-1905 “ от Велинград, който включва събиране, запазване и представяне на фолклора в региона на Чепинския край посредством дигитализацията на песни, митове и предания.

„ Учим и творим “ на Народно читалище „ Родопски фар 1938 “ от град Кърджали планува посредством голям брой разнородни креативен ателиета да провежда пространството като комфортно и умерено място, което предизвиква любовта към четене и познания за всички възрасти.

Отново с поддръжка по програмата ще се осъществя и планът „ Стрийт арт и плейсмейкинг против вандализма “ на Сдружение „ Млади откриватели за младежко развиване “ от гр. Смолян. Той ще насочи публичното внимание към казуса с вандалските прояви със средствата на актуалното графити изкуство.

Проектът „ Рекламно студио „ В града на Белоногата “ на Училищното настоятелство при ОУ „ Иван Вазов “ в град Харманли е също измежду утвърдените. В него се планува създаване на рекламно студио, в което възпитаници и учители ще основават радио- и видеопредавания с информация за учебния и културния живот в града.

Сумата, която Лидл България ще подари в тазгодишното, четвърто издание на „ Ти и Lidl за по-добър живот “, възлиза на 170 000 лева С нея ще бъдат подкрепени 23 плана на цивилен организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: обучение – 12, околна среда – 6, и просвета и историческо завещание – 5 плана. Всеки от тях ще получи до 10 000 лева Пълен лист с утвърдените планове в цялата страна може да бъде открит на:

Инициативата „ Ти и Lidl за по-добър живот “ се реализира в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес от 2017 година насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лева за поддръжката на 96 вдъхновяващи плана на цивилен организации от цяла България. Само за първите три години утвърдените 73 плана са достигнали до над 256 000 души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР