Лидертът на БСП Корнелия Нинова призова всички партии обсъжданията за

...
Лидертът на БСП Корнелия Нинова призова всички партии обсъжданията за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова дебатите за бюджет 2020 да започнат още сега

Лидертът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани всички партии разискванията за държавния бюджета за 2020 година да стартират в този момент, а не в последния миг. " В момента се изготвя плана за бюджет за 2020 година на страната в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде " копи пейст ", същия от предходната година, пренаписан, сервиран в последния миг в Народното събрание, претупан за една нощ и край. Част от тези огромни стратегически въпроси, които слагаме и желаеме да водим този диалог в българската политика, би трябвало да намерят своето приложение в бюджета ", сподели Нинова след съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Според нея последните данни на Българска народна банка, че има 90 нови милионери и данните на Националния статистически институт, че работещите небогати са 800 000, а 1,5 млн. души живеят под прага на бедноста демонстрират, че се задълбочава общественото неравноправие.

Нинова даде образец с Гърция, където държавно управление е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и се възнамерява възобновяване на 13-ата пенсия. " Все ограничения и политики, които Българска социалистическа партия неведнъж сме предложили, постоянно са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и взор напред ", сподели Нинова.

Нинова предложи да стартира диалог и за идната многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз. " Ще си извикаме европейските депутати тук, ще обсъдим с тях, предлагаме, призоваваме всички партии да извикат евродепутатите си. България има потребност от единна позиция по тези въпроси – бюджета за идващия програмен интервал и политиката по отношение на България, само че да стартираме от в този момент и да го стартираме съществено и аргументирано с мисъл за съответни решения ", сподели Нинова.

Кандидатите за кметове ще са ясни до 15 септември

В над 120 общини конференциите за номиниране на претенденти за кметове и общински съветници са в последните дни на август и първата седмица на септември. На 3 септември ще имаме съвещание на Националния съвет, сподели Нинова и добави, че ще има няколко съвещания на Пленума на партията, свързани с локалните избори. Националният съвет е органът, който утвърждава претендентите. " Така че може би до 10 септември към този момент ще сме в цялостна подготвеност ", сподели Нинова, след което добави, че до 15 септември ще са ясни всички претенденти. На въпрос на " Дневник ", каква е вероятността Българска социалистическа партия да поддържа или издигне за кмет на София омбудсмана Мая Манолова Нинова сподели, че вероятността ще бъде конкретизирана от Градската конференция на Българска социалистическа партия – София.

Местните избори ще бъдат на 27 октомври.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (29)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР