Лидерската среща не е приумица на БСП и напъни за

...
Лидерската среща не е приумица на БСП и напъни за
Коментари Харесай

Георги Гьоков: БСП ще направи всички усилия, за да реализира третия мандат

„ Лидерската среща не е прищявка на Българска социалистическа партия и напъни за сформиране на държавно управление непременно. Този диалог в партиите би трябвало да се състои. Дори от позиция на това, че едни възможни избори през април не биха трансформирали значително политическата картина. Лидерите и партиите би трябвало да стартират да беседват между тях, другояче ни чакат нови избори. Трябва да го има този разговор и целите, които би трябвало да се вземат решение за България, другояче е ясно, че партиите сме идеологически разнообразни. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Георги Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.
Социалистът изрази най-голяма изненада от държанието на “Продължаваме смяната “, които отхвърлиха да участват на сходна обща среща. „ Българска социалистическа партия постоянно се е отзовавала на поканите за срещи и освен на техните. Никой не е задължен да се преценява с нашите цели или ние с техните, само че диалогът би трябвало да се организира и надълбоко начертаните разграничителни линии би трябвало да се преодоляват “, безапелационен е той.
„ От диалозите със структурите, членовете и симпатизантите слушам хората да споделят: “Хайде, разберете се, тъй като това не може да продължава “. Хората желаят постоянно държавно управление. Трябва да успокоим политическата конюнктура. Хората да могат да си вършат сметката, тъй като ръководството на служебно държавно управление не е добре за България “, уточни Гьоков.
По думите му Националният съвет на Българска социалистическа партия е дал мандат с голямо болшинство на управлението да организира лидерската среща и да се изяснят целите.
„ Не би трябвало да има подозрение, че Българска социалистическа партия ще направи тези старания, които се изискват от нея. Президентът ни връчи мандата с претекстовете, че сме консенсусна партия, че организираме добра обществена политика, че сме разговаряли с всички в този и предходния парламент. Така сме оставили положително усещане и в него, и в българското общество “, съобщи социалистът.
Гьоков изясни, че би трябвало да се оставят настрани тематики, които сега се разискват, а не са приоритет за българското общество като даването на оръжия за Украйна. „ Близо 50% от българите не желаят да се изнася оръжие за Украйна. Не е ли обикновено Българска социалистическа партия да бъде изразител на тези 50%, които не желаят да се изнасят? “, попита той и добави тематиката с Изборния кодекс, като образец за разграничителна линия, която не би трябвало да се отваря.
По тематиката със публикацията във вестник “Ди Велт “ социалистът съобщи: „ Това за мен прозвуча като поръчка от някой евроатлантик. Но даже и там се споделя, че България не е изнасяла непосредствено оръжие за Украйна. “
Той разяснява и доклада на служебното държавно управление: „ Голяма част от доклада на общественото министерство са на неща, свършени от предходното държавно управление. Например нарастването на пенсиите от 1 октомври, което е решение на предходния парламент “, изясни той и добави, че най-големият недостатък на служебния кабинет е неналичието на бюджет. „ Това обрича страната на вегетация “, съобщи на финала Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР