Лидерската среща ГРБ-СДС и ПП-ДБ завърши без резултат. Но пък

...
Лидерската среща ГРБ-СДС и ПП-ДБ завърши без резултат. Но пък
Коментари Харесай

Лидерската среща - без резултат! Борисов избяга от медиите. Петков обяви, че ще се виждат регулярно

Лидерската среща ГРБ-СДС и ПП-ДБ приключи без резултат. Но пък са си дали обещание да се срещат всяка седмица

ГЕРБ отхвърлиха коментар.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова напуснаха срещата с ПП-ДБ два часа след старта на диалозите.

Двамата избраха да изоставен Народното събрание без да дават изказвания пред медиите и излязоха от непряк излаз.

Броени минути по-късно от медиите избяга и министър председателят акад. Николай Денков.

 

" Всяка седмица, във вторник, водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, дружно с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, ще се срещат и ще разискват въпросите от Народното събрание и „ други значими тематики от деня ”, разгласи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след лидерската среща в Народното събрание.

„ Ако имаме регулярна връзка, шансът да излезем отвън контрола на обстановката е доста по-малък. Надяваме се да съберем връзката, тъй че двете групи да се движат по-ясно, по-точно и с ясни решения, които са положителни за България ”, разясни Петков и побърза да избяга от журналистическите въпроси. И не отговори на най-важния въпрос - дали ще бъде подписано съдружно съглашение.


Атанас Атанасов акцентира, че общото ръководство продължава, като е основан механизъм за обща работа.

 

С Петков пред публицистите излязоха още водачите на трите обединения в " Демократична България " Христо Иванов, Атанас Атанасов и Добромира Костова

 

„ Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни задължения. Струва ми се значимо наличието му, заглавието ще го измислим някак ”, изясни на влизане в Народното събрание Христо Иванов от ПП-ДБ.

Според него държавното управление би трябвало да продължи да работи безпроблемно. Министър-председателят пък уточни, че влиза в Народното събрание с упования „ за диалози ”.


Денков, финансовият министър Асен Василев и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пристигнаха в Народно събрание минути пред 16 часа. Половин час по-късно дойде и вицепремиера Мария Габриел, която е представителя на ГЕРБ в кабинета " Денков ".

 

Очакваше се представителите на двете обединения да обсъдят подписването на общо съглашение, уреждащо управническите им взаимоотношения. Но очевидно няма единодушие по този въпрос.

 

В ГЕРБ мотив за неодобрение стана " узурпирането на цялата власт " от " Продължаваме промяната " посредством назначението на хора в междинния ешелон на властта. Вследствие на това водачът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за съглашение с " Продължаваме промяната " - " Демократична България ".

 

В понеделник представители на двете обединения се събраха да обсъдят още веднъж управническата и законодателната стратегия на болшинството, само че от ГЕРБ останаха недоволни, че диалогът се е водил с Лена Бориславова от страна на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР